Zdravlje_header

Young red-head woman laughing

Zdravstveno osiguranje

Zato što se zdravlje ne stavlja na čekanje

Kada Vaše zdravlje zahtjeva kvalitetnu medicinsku reakciju, osigurajte si najbolju zdravstvenu skrb.

Uz dopunsko zdravstveno osiguranje, nudimo Vam i program dodatnog zdravstvenog osiguranja health4me Premium te preventivne fit4life pakete. Opseg pokrića birate prema vlastitim potrebama, a najbolja zdravstvena skrb dostupna Vam je diljem zemlje i u inozemstvu.

Merkur zdravstveno osiguranje - Zato što se zdravlje ne stavlja na čekanje.

FAQ_zdravstveno osiguranje

Česta pitanja

 • Tko može biti ugovaratelj osiguranja?
  add close

  Ugovaratelj osiguranja može biti osoba s prebivalištem ili sjedištem u Republici Hrvatskoj.

 • Što je karenca?
  add close

  Karenca je razdoblje nakon početka osiguranja u kojem osiguratelj nije obvezan isplatiti osigurninu.

 • Gdje sve vrijedi zdravstveno osiguranje?
  add close

  Dopunsko zdravstveno osiguranje vrijedi na području Republike Hrvatske, dok dodatno zdravstveno osiguranje za pojedinca vrijedi u cijelom svijetu. Dodatno zdravstveno osiguranje za kolektiv vrijedi na području Republike Hrvatske. Putno zdravstveno osiguranje vrijedi u cijelom svijetu, osim u Republici Hrvatskoj.

 • Koja je razlika između dopunskog i obaveznog zdravstvenog osiguranja?
  add close

  Obvezno zdravstveno osiguranje provodi Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, a obvezne su se osigurati sve osobe s prebivalištem u Hrvatskoj. Obveznim zdravstvenim osiguranjem svim se osiguranim osobama osiguravaju prava i obveze iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Dopunsko zdravstveno osiguranje je dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje pokriva obavezno sudjelovanje osiguranika u troškovima zdravstvene zaštite do pune cijene zdravstvene zaštite iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.

 • Koja je razlika između dodatnog i dopunskog zdravstvenog osiguranja?
  add close

  Dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje su dobrovoljna zdravstvena osiguranja. Dopunsko osiguranje podrazumijeva pokriće sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja, što znači da osiguranici ne plaćaju sudjelovanje u troškovima participacije. Dodatno zdravstveno osiguranje osigurava viši standard i veći opseg prava zdravstvene zaštite u odnosu na standard zdravstvene zaštite i prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja. Programi dodatnog zdravstvenog osiguranja pokrivaju usluge sistematskih pregleda, specijalističkih pregleda, dijagnostičke obrade i dr.