Obavijesti klijentima - općenita stranica

Obavijesti klijentima Merkur osiguranja d.d.

Nova obavijest klijentima

Obavijest klijentima vezano na izmjene i dopune Zakona o obveznim odnosima (NN 155/2023)

Poštovani klijenti,

ovim putem Vas obavještavamo da je 30.12.2023. stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obveznim odnosima (NN 155/2023).

Navedenim izmjenama Zakona utvrđene su nove obveze vezano uz Ugovor o osiguranju koji ste zaključili s Merkur osiguranjem d.d.

  • Vezano uz Ugovor o osiguranju osoba, uz dosadašnju obvezu prijave promjene zanimanja, obvezni ste nas kao Osiguratelja, tijekom trajanja Ugovora o osiguranju, obavijestiti i o promjeni djelatnosti koju obavljate.
  • Vezano uz Osiguranje imovine, uz dosadašnju obvezu obavještavanja Merkur osiguranja d.d. o činjenici otuđenja osigurane stvari, uvedena je za Ugovaratelja osiguranja i obveza obavještavanja Osiguratelja o osobi koja je stvar pribavila, ako je do otuđenja došlo na temelju pravnog posla.

Posljedica neobavještavanja o navedenom je da Ugovaratelj osiguranja ostaje u obvezi plaćanja premije dok ne obavijesti Osiguratelja o istome.

S poštovanjem,
Merkur osiguranje d.d.

Obavijest_WZO_placanje


Obavijest klijentima bivšeg Wüstenrot životnog osiguranja

Obavještavamo Vas kako je račun na koji ste pokušali uplatiti premiju osiguranja 13.6. reaktiviran i u uporabi te se na njega može neometano vršiti uplata.

Ukoliko uplata i dalje ne prolazi, molimo da za plaćanje premije i duga koristite račun HR8241330061510000396 koji će biti naveden na svim računima koje ćete odsada zaprimiti. 

Ako je radi navedene promjene došlo do manjih kašnjenja u plaćanju Vaše premije osiguranja, navedeno neće imati nikakvih štetnih posljedica na Vaša prava i obveze iz ugovora o osiguranju.

Želimo još jednom naglasiti kako pripajanje Wüstenrot životnog osiguranja društvu Merkur osiguranje, također nema učinak na Vaša dosadašnja prava i obveze.

Za dodatne informacije, rado Vam stojimo na raspolaganju putem besplatnog broja telefona 0800 360 360 i e-mail adrese info@merkur.hr

Obavijest klijentima WZO


Obavijest klijentima Wüstenrot životnog osiguranja

Merkur osiguranje pripojilo Wüstenrot životno osiguranje

Zagreb, 2.5.2023.


Wüstenrot životno osiguranje službeno je s 2.5.2023. pripojeno Merkur osiguranju uz odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.

Nakon dobivanja odobrenja regulatornog tijela i službenog potpisivanja ugovora o prijenosu 100%-tnog vlasništva dionica Wüstenrot životnog osiguranja d.d. na Merkur osiguranje d.d. postupak pripajanja je i formalno okončan te segment pružanja usluga Wüstenrot životnog osiguranja klijentima postaje integralni dio poslovanja i sastavni dio ponude Merkur osiguranja.

Wüstenrot životno osiguranje nastavit će svoje poslovanje pod nazivom i okriljem Merkur osiguranja sa sjedištem u Zagrebu, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31.

Pripajanjem Wüstenrot životnog osiguranja klijentima Merkur osiguranja bit će osigurana kvalitetnija i nadograđena ponuda produkata i usluga. Ovim strateškim poslovnim potezom Merkur osiguranje jača svoj položaj na hrvatskom tržištu osiguranja, u smjeru životnog osiguranja, ali i svog cjelokupnog portfelja s ciljem pružanja kvalitetne usluge klijentima i partnerima.

Pripajanje Wüstenrot životnog osiguranja nema učinak na dosadašnja prava i obveze klijenata Wüstenrot životnog osiguranja, koja ostaju na snazi u neizmijenjenom obliku i sadržaju. Police koje klijenti imaju ugovorene s Wüstenrot životnim osiguranjem ostaju na snazi i pod uvjetima kakve su ugovorene.

Osnovna vodilja pripajanja Wüstenrot životnog osiguranja bila je spojiti kvalitetu i izvrsnost te klijentima Merkur osiguranja ponuditi dugotrajnu stabilnost uz još bolju i kvalitetniju uslugu. Putem poslovnica i brojnih prodajnih mjesta diljem zemlje s preko 200 zaposlenika, cilj je klijentima biti svakodnevno na usluzi - od ugovaranja optimalne police osiguranja, pružanje sveobuhvatne zaštite za klijenta i cijelu obitelj, imovinu, sve do brže i kvalitetnije obrade štete.

Ukazano povjerenje klijenata, suradnika i zaposlenika, Merkur osiguranje smatra svojom najvećom odgovornosti koju Društvo iskazuje konstantnim unaprjeđivanjem usluga i djelatnosti. Ovo pripajanje samo je jedan od strateških poteza nastojanja pružanja najbolje moguće usluge i proizvoda, kako za Merkurove klijente, ali i cijelu zajednicu u kojoj Društvo posluje.

Za dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte na besplatni broj 0800 360 360 ili posjetite službene stranice www.merkur.hr . U slučaju pritužbi, želimo Vam ukazati na novu e-mail adresu koja od sada glasi prituzbe@merkur.hr.

Wüstenrot životno osiguranje poslovalo je na hrvatskom osiguravateljnom tržištu od 2012. godine. Društvo je bilo specijalizirano u području životnih osiguravateljnih proizvoda na hrvatskom tržištu.

Merkur osiguranje d.d. na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine. Društvo je osnovao Merkur Versicherung AG iz Graza najstariji austrijski zdravstveni osiguravatelj, utemeljen davne 1798. godine. Misija Merkur osiguranja je pružiti klijentima cjelovitu sigurnost u svim fazama života putem inovativnih osiguranja i najboljeg savjetovanja na području brige o zdravlju, osiguranja života i zaštite osobne imovine.