Putno_header

Person travelling the world

Zdravlje

Putno zdravstveno osiguranje

Nove destinacije, prekrasni krajolici, zanimljive kulture - tko ne bi volio sve to doživjeti? Ipak, kako bi putovanje na Vašu destinaciju iz snova prošlo bez dodatnih komplikacija, dopustite nam da se pobrinemo za Vašu sigurnost.

Pokriće Merkur putnog zdravstvenog osiguranja vrijedi u cijelom svijetu, a prilikom ugovaranja sami odabirete visinu osigurane svote i dodatna pokrića.

Bez obzira odlučili se na godišnju policu ili pojedinačnu, uživajte u trenutku, a sigurnost na putovanju prepustite nama.

Putno_mogucnosti

Neka Merkur putno osiguranje bude Vaš pouzdan suputnik

medium/gl/optional_white

Niska premija

za solidna pokrića
medium/uv/weltweit_white

Pokriće

u cijelom svijetu

Popust

za grupno osiguranje
medium/gl/angehoerige_white

50% popusta

za djecu u pratnji roditelja

Putno_cardgrid

Putuje bezbrižno, a pokrića odaberite prema vlastitim potrebama

Sklapa se prema broju dana trajanja putovanja, a moguće je ugovoriti i dopunska osiguranja - osiguranje od nezgode te osiguranje od gubitka prtljage.
Putno zdravstveno osiguranje
Ugovorite do 31.3.2024. za već od 37 eura!
Polica pokriva neograničen broj putovanja u inozemstvo tijekom jedne godine, s time da pojedino putovanje ne traje dulje od četiri tjedna (28 dana).
Godišnje putno zdravstveno osiguranje

Putno_faq

Česta pitanja

 • Što je putno zdravstveno osiguranje?
  add close

  Putno zdravstveno osiguranje obuhvaća pokriće za slučaj hitne medicinske pomoći koja je potrebna zbog bolesti osiguranika ili posljedica nesretnog slučaja za vrijeme privremenog boravka u inozemstvu i neophodni transport u Republiku Hrvatsku (tzv. repatrijacija) zbog potrebe navedenog medicinskog tretmana.

 • Gdje se trebam javiti ako se dogodi osigurani slučaj?
  add close

  Ako Vam je na putu hitno potreban liječnik, u slučaju nezgode ili iznenadne bolesti trebate nazvati APRIL CROATIA ASSISTANCE na telefonski broj +385 72 000 006. Telefonski broj naveden je na Vašoj polici osiguranja. Podaci koje će od Vas tražiti APRIL CROATIA ASSISTANCE su: ime i prezime, starosna dob, broj police osiguranja, država i grad u kojem se nalazite, broj telefona s kojeg zovete. Ako je osiguranik sam podmirio nastale troškove, potrebno je da od Merkura zatraži refundaciju tako da ispuni obrazac Prijava štete putnog osiguranja te ga s originalnim računom za plaćene troškove liječenja i popratnom medicinskom dokumentacijom pošalje na adresu: Merkur osiguranje d.d., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31, 10000 Zagreb.

 • Koja dodatna pokrića mogu ugovoriti uz putno zdravstveno osiguranje?
  add close

  Uz dnevno putno osiguranje moguće je ugovoriti kratkoročno osiguranje od nezgode i gubitka prtljage. Osiguranje od nezgode nudi naknadu za slučaj trajne invalidnosti i smrti zbog nezgode za vrijeme putovanja. Osiguranje gubitka prtljage je osiguranje koje nudi naknadu štete zbog oštećenja ili uništenja prtljage za vrijeme putovanja.

 • Postoji li ograničenje na broj putovanja tijekom godine?
  add close

  Ne, godišnje putno zdravstveno osiguranje vrijedi za neograničen broj putovanja tijekom godine, uz uvjet da pojedino putovanje ne traje dulje od 28 dana.

Putno_case


Moglo bi Vas još zanimati

Friends hanging out

Sigurnost 500%

Potpuno sigurni u svojoj avanturi života uz Merkur Sigurnost 500% - naše osiguranje od nezgode! Odaberite optimalan paket za sebe i budite bezbrižni na svakom koraku.

Više o Sigurnost 500%

Dopunsko osiguranje

Dopunsko zdravstveno osiguranje prvi je korak u brizi za zdravlje. Osim klasičnog pokrića participacije, otkrijte i našu DZO Plus policu koja Vam omogućava i korištenje kućne njege te ostvarivanje bolničke dnevnice.

Više o dopunskom osiguranju