Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Molimo Vas da dolje navedene Uvjete pažljivo pročitate. Molimo Vas da ih uzmete u obzir svaki put kada koristite ovu internetsku stranicu. 
Svako korištenje ove internetske stranice podložno je niže navedenim Uvjetima korištenja. Nastavkom korištenja ove internetske stranice korisnik izražava suglasnost s predmetnim Uvjetima korištenja te prihvaća koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost. 

 

Odgovornost
Merkur osiguranje d.d. (dalje: MERKUR) ulaže razumne napore i najveću pažnju kako bi informacije na ovoj internetskoj stranici bile točne i pouzdane. Na svojoj internetskoj stranici, MERKUR Vas informira o svojem društvu, proizvodima osiguranja kao i informacijama povezanim sa tim. Ove informacije međutim ne predstavljaju ponudu u pravnom smislu, savjetovanje, niti iste mogu zamijeniti savjetovanje. Međutim, MERKUR ne jamči niti preuzima odgovornost za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo koje informacije objavljene na ovoj internetskoj stranici. Informacije objavljene na ovoj internetskoj stranici korisnik ne smije smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih ili poslovnih odluka stoga su sve odluke donesene na temelju navedenih informacija isključivo u odgovornosti korisnika i MERKUR isključuje svoju odgovornost za moguće neostvarivanje očekivanja korisnika.
Ova internetska stranica može sadržavati poveznice (hiperveze) na druge internetske stranice koje omogućuju korisniku da napusti ove stranice kako bi pristupio sadržajima druge stranice ili mogu omogućavati da se sadržaji druge stranice prikažu na ovoj stranici. Kad god je to moguće, takve poveznice će se posebno označiti. Budući da nema nadzor nad dokumentima, podacima, informacijama odnosno ostalim sadržajima koji su na taj način stavljeni na raspolaganje korisnicima, MERKUR se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne i ograničeno, za točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba te nije odgovoran za sadržaj takvih povezanih, vanjskih stranica kao ni za ijednu hipervezu na povezanoj, vanjskoj stranici. Uključivanje hiperveze ne znači niti podršku niti preporuku povezane informacije od strane MERKURA i ne održava mišljenje MERKURA. Nadalje, napominjemo Vam da MERKUR ne preuzima odgovornost za štete koje nastanu iz posredne ili neposredne upotrebe ove web stranice ili pristupom vanjskim stranicama preko hiperveza (npr. štetu prouzročenu virusima).
MERKUR ne preuzima niti jamstvo niti odgovornost za obrasce koji se mogu preuzeti s ove internetske stranice, a posebice za to da navedeni obrasci ne sadrže viruse kao ni za njihovu ažuriranost ili prikladnost za određenu svrhu.
Pokušava se omogućiti dostupnost web stranice u svakom trenutku, no MERKUR ne odgovara za to. 
Izričito napominjemo da su svi naši programi, kod koji je u prvom redu riječ o zdravstvenoj skrbi i prevenciji, usmjereni na zdrave osobe. Niste li zdravi ili dvojite li oko toga da li su navedeni programi za Vas smisleni i primjereni, to biste prije boravka trebali samostalno medicinski razjasniti.
MERKUR pridržava pravo izmjene, dopune ili uklanjanja (privremenog ili trajnog) bilo kojeg sadržaja (informacije, usluge i dr.) ove internetske stranice, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojih razloga, bez ikakve prethodne najave ili obavijesti te u potpunosti isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih promjena.
MERKUR isključuje svoju odgovornost za bilo kakvu izravnu i/ili neizravnu, materijalnu i/ili nematerijalnu štetu, gubitke ili troškove bilo koje vrste koji proizlaze ili bi korisniku ili bilo kojoj trećoj osobi mogli proizaći iz korištenja, nemogućnosti korištenja ili zlouporabe ove internetske stranice odnosno bilo kojih informacija objavljenih na ovoj internetskoj stranici. 

 

Autorsko pravo
Svi sadržaji objavljeni na ovoj internetskoj stranici te njena struktura zaštićeni su autorskim pravom. Ako nije izričito drukčije navedeno MERKUR pridržava autorska prava na svim sadržajima (slike, ilustracije, tekstovi, animacije i dr.) objavljenim na ovoj internetskoj stranici. Svako komercijalno korištenje navedenih sadržaja bez izričite pisane suglasnosti MERKUR-a je strogo zabranjeno i kažnjivo. To posebno vrijedi za reproduciranje, mikrosnimanje, pohranjivanje i obradu u elektronske sisteme (Internet, Intranet, CD-ROM, CD-I itd.). Korištenje znakova (npr. zaštitnih znakova, logotipova) neovisno o postojanju simbola ® ili TM izričito je zabranjeno. Svi postojeći propisi vrijede i za računalne programe (software) koji se direktno ili indirektno mogu preuzeti ili koristiti s ove internetske stranice.

 

Rodno neutralni oblik oslovljavanja
Redakcija ulaže napore da se u jeziku jednako postupa prema ženama i muškarcima. Ukoliko se u nekim tekstovima ne koristi rodno neutralni oblik oslovljavanja to se čini iz razloga čitljivosti. Međutim, u oslovljavanju se svaki put obraćamo osobama obaju spolova u smislu jednakog tretmana. 

 

Sigurnost podataka
Ukazujemo Vam na to da je World Wide Web javno dostupan. Prijenos osobnih podataka i osobnih informacija putem World Wide Web-a odvija se uvijek na Vaš osobni rizik. Prilikom toga podaci se mogu izgubiti ili dospjeti kod neovlaštenih osoba. 

 

Zaštita podataka
Nama je zaštita podataka od velike važnosti. MERKUR poštuje privatnost korisnika ove internetske stranice. Naglašavamo da prilikom posjete ovim stranicama, Vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ukoliko ih ne želite dobrovoljno otkriti prilikom korištenja webshopa ili ispunjavanjem obrazaca koji zahtijevaju Vaše podatke. Obvezujemo se da ćemo vaše podatke obrađivati sukladno Informacijama o obradi podataka koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici pod - Zaštita podataka -  Informacije o obradi podataka - ugovor o osiguranju. Molimo da se prije otkrivanja podataka upoznate sa sadržajem tih informacija.
MERKUR predano radi na zaštiti sigurnosti osobnih podataka korisnika koristeći razne sigurnosne tehnologije i postupke u cilju zaštite podataka od neovlaštenog pristupa, uporabe ili objavljivanja. 

 

Društvene mreže / Hiperveze / Pružatelji usluga treće strane
O obradi (osobnih) podataka od strane društvenih mreža, uslugama trećih strana ili hipervezama dostupnima na ili povezanima s ovom internetskom stranicom obavijestit ćemo vas u transparentnom, razumljivom i lako dostupnom obliku. Obrada podataka odvija se i lokalno, ali i u potpunosti izvan našeg područja i sfere utjecaja s obzirom na mogućnosti i ovlasti za poduzimanje odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera.
Istovremeno vas obavještavamo i o rizicima povezanima s korištenjem takvih usluga te načinima na koje možete uložiti prigovor na obradu podataka koja se odvija tijekom korištenja takvih usluga.

Društvene mreže:
Kako bismo mogli informirati potencijalne i postojeće klijente o našim proizvodima osiguranja te komunicirati s njima, prisutni smo na sljedećim društvenim mrežama odnosno klijentima na našoj početnoj internetskoj stranici nudimo mogućnost pronalaska poveznice na te društvene mreže u svrhu dijeljenja informacija.

Ističemo da određene društvene mreže obrađuju podatke izvan EU-a, što stvara rizik za korisnike prilikom ostvarivanja njihovih prava kao žrtava izvan sfere našeg utjecaja. Tvrtke certificirane na temelju europsko-američkog sustava zaštite privatnosti („Privacy Shield“) obvezale su se na poštivanje Europskih standarda.

Društvene mreže mogu pratiti ponašanje korisnika, prikupljati njihove osobne podatke, koristiti ih u svrhu analize i oglašavanja te drugim društvima omogućiti dostupnost rezultata u anonimnom obliku. Ukoliko se s time ne slažete, možete promijeniti postavke privatnosti na društvenim mrežama ili ne biste trebali koristiti takve usluge.

Informacije o obrađenim podacima i mogućnostima protivljenja obradi podataka (izuzimanje/„opt-out“) možete pronaći u izjavama o zaštiti privatnosti pojedinih društvenih mreža.

Facebook:
Informacije o privatnosti: https://www.facebook.com/policy.php
Europsko-američki sustav zaštite: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework
Mogućnost prigovora (izuzimanje/„opt-out“): https://www.facebook.com/about/basics 

YouTube:
Informacije o privatnosti: https://policies.google.com/privacy 
Europsko-američki sustav zaštite: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework
Mogućnost prigovora (izuzimanje/„opt-out“): https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=en#infochoices 

Instagram (društvo koje pripada društvu Facebook Inc.):
Informacije o privatnosti: https://www.facebook.com/policy.php 
https://help.instagram.com/155833707900388 
Europsko-američki sustav zaštite: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework
Mogućnost prigovora (izuzimanje/„opt-out“): https://www.facebook.com/about/basics 
https://help.instagram.com/ 

 

Google Analytics
Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu za web analizu društva Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi takozvane „kolačiće“ („Cookies“), tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i koje omogućuju analizu Vašeg korištenja internetske stranice. Informacije o Vašem korištenju ove web stranice (uključujući Vašu IP adresu) dobivene pomoću kolačića u pravilu se prenose na poslužitelj Google-a u SAD-u i tamo se pohranjuju. Google će koristiti te informacije za analizu Vašeg korištenja web stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnostima na internetskoj stranici za vlasnika web stranice i kako bi se mogle pružati druge usluge koje su povezane s korištenjem web stranice i interneta. Google će ove informacije prosljeđivati i trećim osobama ukoliko je to zakonski propisano ili ukoliko treće osobe ove podatke obrađuju po nalogu Google-a. Vašu IP adresu Google ni u kom slučaju neće dovesti u vezu s ostalim podatcima Google-a. Instalaciju kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom softvera svojeg internetskog preglednika; no, ukazujemo na to da u tom slučaju eventualno nećete biti u mogućnosti koristiti sve funkcije ove web stranice u punom opsegu. Korištenjem ove web stranice izjavljujete da ste suglasni s obradom podataka prikupljenih o Vama od strane Google-a, i to na gore opisani način i u gore navedenu svrhu. 

Na web stranici koristimo i Google Maps. Informaciju o zaštiti podataka, informacije o štitu privatnosti i mogućnosti prigovora preuzmite na sljedećim linkovima.

Google Maps:
Informacija o zaštiti podataka: https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=de
Europsko-američki sustav zaštite: https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework
Mogućnost prigovora "Opt-out":  https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=de#infochoices
Ukoliko ne želite slati informacije servisu Google Analytics, isto možete spriječiti na način da instalirate Browser-Add-ons.

 

Facebook - Pixel
MERKUR koristi „Facebook-Pixel" društvene mreže Facebook Inc. (Facebook). Korištenjem Facebook-Pixela moguće je pratiti ponašanje korisnika nakon što on klikne na neki oglas na mrežnoj stranici Facebooka. Pomoću Facebook-Pixela možemo pratiti prihvaćenost naših marketinških aktivnosti na Facebooku i optimizirati ih ako je potrebno.
Ako želite deaktivirati spremanje kolačića za Facebook, molimo da promijenite postavke svog mrežnog preglednika. Više informacija o tome pronaći ćete u izborniku mrežnog preglednika „Pomoć".
Prikupljeni podaci su anonimizirani i ne omogućuju identifikaciju korisnika. Facebook pohranjuje i obrađuje podatke za vlastite marketinške svrhe prema pravilima Facebooka o korištenju osobnih podataka ( https://www.facebook.com/about/privacy/). 

 

Adobe Typekit
Naša web stranica koristi Adobe Typekit za prikaz fontova. Adobe Typekit je takozvani Adobe Fonts, koji omogućava pristup biblioteci fontova i na taj način omogućava dosljedan prikaz fontova na našoj web stranici. U tu svrhu se pretraživač koji koristite povezuje na Adobe-ove servere, koji obavještavaju Adobe da je putem Vaše IP adrese pristupljeno našoj web lokaciji. Međutim, kolačići se ne postavljaju i ne koriste tijekom pružanja usluge. Ako vaš pretraživač ne podržava Adobe Fonts, Vaše računalo će automatski koristiti zadani font. 

Više informacija o Adobe Typekitu možete pronaći na https://typekit.com, a Adobe Informacije o privatnosti ovdje.

 

Podaci o kolačićima

Nadležnost za sporove
Za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat korištenja ovih internetskih stranica nadležan je hrvatski Sud uz primjenu prava Republike Hrvatske. 

Merkur osiguranje d.d., sva prava pridržana. 
Stanje: veljača 2022.