2020

Novosti

 

30.4.2020.

Ponovno otvorenje svih Merkur lokacija

Od ponedjeljka 4.5.2020. svi Merkur prodajni uredi i prodajna mjesta bit će ponovno otvoreni. Slijedom posebnih uvjeta poslovanja, vodit ćemo se preporučenim epidemiološkim mjerama. Sve detaljnije informacije potražite na linku.
Više informacije

 

24.3.2020.

Privremeno zatvaranje ureda i prodajnih mjesta

U želji da zaštitimo zdravlje naših zaopslenika te u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, privremeno smo zatvorili sve naše urede i prodajna mjesta. Iznimka je zagrebački ured u sklopu naše direkcije na adresi Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31. 
Više informacija

 

16.3.2020.

Preporuke za osiguranike

Sukladno trenutnoj situaciji vezanoj za širenje koronavirusa, prilagodili smo naše poslovanje i osigurali nesmetano obavljanje svih ključnih procesa. Iz odgovornosti prema našim zaposlenicima i osiguranicima, na linku pročitajte dodatne preporuke vezane za naše usluge.
Više informacija

 

3.1.2020.

Nova godina - nove porezne olakšice

S dolaskom nove godine, odnosno od 1.1.2020. na snagu je stupila porezna reforma koja ide u prilog kako poslodavcima, tako potencijalno i zaposlenicima. Naime, izmjenama Zakona o porezu na dohodak premije dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja tretiraju se kao neoporezivi dohodak. Drugim riječima, ovom je reformom poslodavcu omogućeno da godišnje po djelatniku za dopunsko zdravstveno i dodatno zdravstveno osiguranje neoporezivo može izdvojiti ukupno do 2.500 kuna, bez zasebnih podlimita u iznosu na pojedinu vrstu osiguranja. 
Više informacija