• Slagalica sigurnosti domaSložite sami optimalnu razinu sigurnosti svojeg doma

  U Vašu imovinu i stvaranje doma uložili ste dosta vremena i novca. Kako biste je i financijski zaštitili, osigurajte je.

  Slagalica sigurnosti domaSlagalica sigurnostiVašeg doma

  Program osiguranja Vašeg doma - Merkur Slagalica sigurnosti omogućava da sami složite najoptimalnije rješenje, koje će upravo odgovarati Vašim potrebama. 

  Prema programu Slagalica sigurnosti doma možete osigurati Vaš građevinski objekt- kuću, stan, vikendicu, ali i dodatne objekte, odnosno predmete uz kuću poput ograda, nadstrešnica, bazena, solarnih kolektora, ukrasnih kipova i sl. Također, osigurati možete i Vaše kućanstvo- stvari kućanstva, boje i obloge te stakla. Osim od osnovnih rizika poput požara, oluje, tuče ili udara motornog vozila, odaberite od kojih rizika želite osigurati svoju nekretninu, primjerice od poplave, izlijevanja vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, udara groma, potresa i sl.

  mother and daughter
 • Osiguranje od odgovornostiOpća odgovornost i odgovornost knjigovodstveno- računovodstvene djelatnosti i revizorskih tvrtki

  Osiguranje pokriva opću odgovornost i odgovornost iz djelatnosti (profesionalnu odgovornost).

  Osiguranje od odgovornostiOsiguranje od odgovornostiOpća odgovornost i odgovornost knjigovodstveno- računovodstvene djelatnosti i revizorskih tvrtki

  Opća odgovornost je zakonska odgovornost osiguranika za štetu nastalu zbog smrti, povrede tijela ili zdravlja treće osobe, kao i oštećenja ili uništenja stvari treće osobe. 
  Odgovornost knjigovodstveno- računovodstvene djelatnosti i revizorskih tvrtki obuhvaća štetu koja je nastala iz same djelatnosti osiguranika.

  Yong professional woman
 • Osiguranje poduzećaZaštita prilagođena Vašem poslovanju

  Osiguranje poduzeća pruža najbolju zaštitu stabilnog poslovanja i zadovoljstva svih vezanih uz poduzeće.

  Osiguranje poduzećaZaštitaprilagođena Vašem poslovanju

  Merkur osiguranje  svojom dugom tradicijom i iskustvom predstavlja pravi odabir za Vašu sigurnost. Pruža najbolju zaštitu građevinskog objekta, opreme i zaliha proizvoda od najčešćih opasnosti poput požara, oluje, ali i nekih drugih poput izljeva vode iz kanalizacijskih i vodovodnih cijevi, poplave, potresa, prekida rada uslijed požara. Ovisno o riziku, moguće je osiguranje ugovarati na punu novu vrijednost ili na prvi rizik.

  Yong businessman
 

Česta
pitanja

Mora li objekt biti nastanjen da bi se moglo napraviti osiguranje imovine?

Objekt ne mora biti nastanjen da bi se ugovorilo osiguranje imovine.

Što se treba napraviti ako nastupi šteta na osiguranom objektu?

Kad nastane osigurani slučaj, osiguranik je dužan: - pismeno izvijestiti Merkur o nastupanju osiguranog slučaja odmah, a najkasnije u roku od 3 dana od dana kada je za to saznao - odmah poduzeti sve što je u njegovoj moći da se ograniče štetne posljedice - kada je šteta prouzročena požarom, eksplozijom, krađom ili provalnom krađom, razbojstvom ili u prometnoj nesreći, prijaviti nadležnoj policijskoj upravi i navesti koje su sve stvari uništene odnosno oštećene ili su nestale pri nastanku osiguranog slučaja - odmah po nastanku osiguranog slučaja, podnijeti Merkuru popis uništenih odnosno oštećenih stvari uz približnu naznaku njihove vrijednosti - do dolaska predstavnika Merkura na samo mjesto ne mijenjati stanje oštećenih odnosno uništenih stvari, osim ako je potreba u javnom interesu ili radi smanjenja odnosno spriječavanja povećanja štete ili nastavljanja procesa rada. Osiguranik je dužan o promjenama odmah izvijestiti Merkur i sačuvati oštećene dijelove

Koji je vremenski rok za prijavu štete?

Po Uvjetima za osiguranje imovine čl. 24 tč.1 st. a ) „Kada nastane osigurani slučaj temeljem kojega se traži naknada iz osiguranja, osiguranik je dužan postupiti na ovaj način: pismeno izvijestit MERKUR o nastupanju osiguranog slučaja odmah, a najkasnije u roku od 3 dana od dana kada je za to saznao...“

Što treba dostaviti za prijavu štete?

U prvoj fazi je potrebno ispuniti obrazac za prijavu i dostaviti kopiju osobne iskaznice i kartice tekućeg računa (za fizičke osobe). Po primitku ispunjenog obrasca, procjenitelj utvrđuje koju je dodatnu dokumentaciju potrebno dostaviti: npr. ponude za sanaciju, policijsku potvrdu (ukoliko je bila provalna krađa), itd.

Što je potrebno napraviti za promjenu adrese osiguranja?

Adresu korespodencije je svakako moguće promjeniti. Da bi promijenili adresu korespodencije (jer ona ujedno može biti i adresa predmeta osiguranja) ne preporučamo pretipkavanje adrese nego unos nove adrese koju ćete označiti kao adresu naplate koju ćete onda dodatno promijeniti na polici osiguranja. Da bi promijenili adresu predmeta osiguranja na polici preporučamo da ne pretipkavate adresu nego da unesete novu adresu predmeta osiguranja koja će se onda naknadno provući na samu policu osiguranja. Ukoliko niste sigurni da li ste dobro izmijenili adresu mjesta osiguranja možete se obratiti Sektoru IMO.