Merkur osiguranje pokreće ZelEna energija

Ponosni na naš ZelEn certiftikat

Merkur osiguranje od sada pokreće ZelEna energija!

22.3.2023.

 

Merkur osiguranje d.d. s HEP – Opskrbom d.o.o. sklopilo je ugovor o kupnji jedinstvenog proizvoda ZelEn. Drugim riječima, u našoj Direkciji u Zagrebu uredi se od sada opskrbljuju električnom energijom 100% proizvedenom iz obnovljivih izvora energije.

Kupnja električne energije dobivene iz 100% obnovljivih izvora samo je jedan od načina na koji podržavamo očuvanje okoliša i korištenje zelenih izvora energije.

"Odluka o kupnji električne energije generirane iz obnovljivih izvora još jedan je korak u razvoju društveno odgovornog poslovanja. Osim kroz sudjelovanje u projektima kao što je ZelEn, društveno odgovornom poslovanju okrećemo se i kreiranjem vlastitih produkata koji podržavaju obnovljive i zelene izvore energije“, naglasio je Robert Vrca, predsjednik Uprave Merkur osiguranja d.d.

Tako smo kreirali naše investicijsko životno osiguranje Merkur Zelena budućnost, koje uz komponentu životnog osiguranja, garantira korisniku da se sredstva većinski ulažu u fondove koji zagovaraju obnovljive i zelene izvore energije. Uz to, okretanje zelenim rješenjima tražimo i kroz projekt digitalizacije, koji uključuje e-komunikaciju te online prijavu štete, naše klijente potičemo na korištenje online kanala komunikacije, a sve u svrhu smanjenja potrošnje papira i uštede energije.

Sklapanjem ugovora o korištenju električne energije dobivene iz obnovljivih izvora energije, pridružili smo se nekolicini društva u Hrvatskoj koja su prepoznala važnost ovog projekta, a žig ZelEn s ponosom ćemo istaknuti na našim stranicama.

Za kraj spomenimo i kako je projekt ZelEn posebno zanimljiv jer, osim ekološke, ima i socijalnu komponentu, budući da se sredstva od prodaje ulažu u Fond ZelEn iz kojeg se realiziraju projekti kojima se financira energetska obnova objekata kao što su vrtići, škole i slične ustanove.

 

Certifikat ZelEn