Pravne_header

Team
© Adobe Stock

Pravne osobe

Osigurajte svoje zaposlenike i zaštitite poslovanje

Briga za zaposlenike jednako je važna kao i briga za napredak i rast poduzeća. Zato smo kreirali programe koji podržavaju Vaše poslovanje te omogućuju kvalitetniji život Vašim zaposlenicima.

U sklopu naše programa zdravstvenog osiguranja možete ugovoriti dopunsko, ali i health4business kolektivno zdravstveno osiguranje.

Nudimo Vam i zaštitu imovine poduzeća, a posebnu pozornost usmjerili smo na male obrtnike koji svoju imovinu mogu osigurati kroz Merkur Business Box.

Odaberite pouzdanog partnera i bezbrižno uživajte u uspjehu svog poslovanja!

Pravne_cardgrid


Proučite našu ponudu za zaštitu poslovanja i zaposlenika

Za pravne osobe pripremili smo sljedeće mogućnosti osiguranja

small/gv/arztwahl
Premije dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja tretiraju se kao neoporezivi dohodak. Time je poslodavcima omogućena objedinjena neoporeziva svota od maksimalno 2.500,00 kuna godišnje po zaposleniku za troškove premije dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja.
Zdravstveno osiguranje
Ugovorite dopunsko ili health4business dodatno zdravstveno osiguranje za svoj kolektiv.
small/gv/unfall
Osiguranje od nezgode
Kolektivno osiguranje od nezgode jamči Vašim zaposlenicima sigurnost tijekom radnog i u slobodno vrijeme.
small/rs/anwaltswahl
Merkur Business Box namijenjen je isključivo malim i srednjim poduzetnicima.
Merkur Business Box
Kompletno rješenje za osiguranje imovine Vašeg malog obrta. Odabirom optimalnog paketa, osigurajte svoj poslovni prostor, opremu i robu.
small/rs/eigenheim
Moguće je osigurati i suvremenije rizike kao što su osiguranje podataka, osiguranje raznih oblika odgovornosti, osiguranje manifestacija i mnogih drugih opasnosti.
Osiguranje imovine
Osigurajte najbolju zaštitu građevinskog objekta, opreme i zaliha proizvoda od najčešćih opasnosti poput požara, oluje, ali i nekih drugih.
small/rs/beratung
Osiguranje od odgovornosti
Pokriva opću odgovornost i odgovornost iz djelatnosti (knjigovodstveno-računovodstvene i djelatnosti revizorskih tvrtki).

Pravne_links

Pravne_faq

Česta pitanja

 • Što se sve treba dostaviti za prijavu štete u poduzeću?
  add close

  Kod svake vrste štete, prvi korak je ispuniti obrazac za prijavu štete (obrazac je univerzalan (fizička/pravna osoba). Po primitku ispunjenog obrasca, procjenitelj potražuje dodatnu dokumentaciju ovisno o vrsti štete ( nije isto tražiti dokumentaciju kada se dogodi požar u odnosu na štetu po lomu stakla- ponekad se samo traži račun popravka, a ponekad su potrebni različiti podatci od osiguranika, državnih ili lokalnih institucija...).

 • Koji je vremenski rok za prijavu štete?
  add close

  Štetu je potrebno pismeno prijaviti odmah po nastupanju osiguranog slučaja, a najkasnije 3 dana od saznanja o nastanku štete.

 • Nakon kojeg vremena se isplaćuje šteta?
  add close

  Prema Općim uvjetima za osiguranje imovine, isplata naknade vrši se do 14 dana od dana kada je zaprimljena prijava osiguranog slučaja.  Važno je dodati i da u praksi dolazi do potrebe za utvrđivanje Merkurove obaveze ili iznosa naknade pa tada rok za isplatu počinje teći od trenutka kada je utvrđeno postojanje i visina obveze. U praksi to znači sljedeće: kada imamo neku veću štetu (npr. požar), trebamo čekati mišljenje sudskog vještaka za građevinu, policijsku potvrdu ili zapisnik, a nekad i nalaz požarnog inspektora, prikupljanje dokumentacije od osiguranika. Riječ je o procesima koji često traju duže od mjesec dana.

Pravne_case


Moglo bi Vas još zanimati

Merkur Business Box

Merkur Business Box

Kako bismo pomogli zaštititi Vaše malo poslovanje, kreirali smo policu osiguranja namijenjenu zaštiti vašeg poslovnog prostora, opreme te robe i zaliha – Merkur Business Box.

Više o Business Box
health4business

health4business

Investirajte u zdravlje Vaših zaposlenika te ostvarite još bolje rezultate uz Merkur health4business policu kolektivnog zdravstveno osiguranja. Sklapanjem health4business police ostvaruju se razne pogodnosti za zaposlenike, ali i poslodavce.

Više o health4business