Zivot_landing

Životno osiguranje

Zašto odabrati životno osiguranje?

Životna osiguranja osmišljena su kako bi omogućila financijsku sigurnost najmilijih u slučaju smrti ili teške bolesti osigurane osobe.

Ako ne dođe do osiguranog slučaja, po završetku osiguranja novac iz doživljenja možete iskoristiti odjednom, uložiti ili pretvoriti u rentnu naknadu za ugodniju mirovinu.

Osim klasičnog životnog osiguranja, nudimo Vam i opciju životnog osiguranja povezanog s investicijskim fondovima - Merkur Zelenu budućnost. Uz zaštitu u slučaju smrti ili teške bolesti, ovakva polica nudi mogućnost oplemenjivanja sredstava i stvaranja novog kapitala za budućnost.

Provjerite našu ponudu životnih osiguranja i pronađite sebi optimalnu opciju.

Zivot_faq

Česta pitanja

 • Koje vrste životnih osiguranja mogu ugovoriti u Merkur osiguranju?
  add close

  Merkur osiguranje nudi sljedeće vrste osiguranja: Osiguranje za slučaj doživljenja s povratom premije u slučaju smrti, Osiguranje za slučaj smrti, Osiguranje za slučaj doživljenja ili slučaj smrti, Osiguranje za slučaj smrti i/ili doživljenja s uključenim osiguranjem odricanja od premije za vrijeme potpune i trajne nesposobnosti za rad, Osiguranje za slučaj smrti ili doživljenja ili nastupa određene teške bolesti, Rentno osiguranje s određenim trajanjem, Osiguranje života za slučaj smrti i doživljenja kod kojeg ugovaratelj snosi rizik ulaganja.

 • Koja dopunska osiguranja se mogu ugovoriti uz osiguranje života?
  add close

  Može se ugovoriti Dopunsko osiguranje za slučaj smrti, Dopunsko osiguranje za slučaj nastupa teških bolesti, Dopunsko osiguranje bolničke dnevnice, Dopunsko osiguranje za slučaj kirurških operacija, Dopunsko osiguranje kućne njege, Dopunsko osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, Dopunsko osiguranje djece od posljedica nesretnog slučaja s uključenom bolničkom dnevnicom za slučaj bolesti i nezgode, Dopunsko osiguranje plaćanja premije u slučaju privremene nesposobnosti za rad i/ili gubitka posla u prve tri godine trajanja osiguranja.

 • Zašto je potrebno odgovoriti na pitanja o zdravstvenom stanju prije potpisivanja ugovora?
  add close

  Prije potpisivanja ugovora životnog osiguranja potrebno je odgovoriti na pitanja o zdravstvenom stanju jer se procjenjuje rizik osiguranja i odlučuje se može li se osiguranje ugovoriti.

 • Što u slučaju trenutnih financijskih problema?
  add close

  Merkur osiguranje podupire analizu individualnih potreba i nudi fleksibilna rješenja, npr. oslobođenje od plaćanja premije (kapitalizacija), odobravanje predujma ili otkup police, a moguće je i promijeniti dinamiku plaćanja.

 • Tko može dobiti predujam po polici osiguranja života?
  add close

  Predujam može zahtijevati ugovaratelj osiguranja koji ima ugovorenu policu osiguranja života koja uključuje osigurani slučaj doživljenja. U trenutku podnošenja zahtjeva, polica treba imati otkupnu vrijednost.

 • Kad imam pravo na otkup?
  add close

  Kod ugovora o osiguranju života s višekratnim plaćanjem premije pravo na otkup se stječe za ugovoreno trajanje do 15 godina ako je od početka osiguranja proteklo najmanje dvije godine osiguranja i ako su za to razdoblje uplaćene premije te za ugovoreno trajanje 16 godina i dulje ako je od početka trajanja osiguranja proteklo najmanje 3 godine osiguranja i ako su za to razdoblje plaćene premije. Kod ugovora s jednokratnim plaćanjem premije pravo na otkup se stječe ako je od početka osiguranja protekla najmanje 1 godina osiguranja. Otkupna vrijednost se isplaćuje temeljem Tablice otkupnih vrijednosti koja je dio ugovora o osiguranju.

 • Kad imam pravo na kapitalizaciju?
  add close

  Ugovaratelj osiguranja života sa štednom komponentom (doživljenje) ima pravo zahtijevati kapitalizaciju ugovora sukladno tablicama kapitaliziranih svota koja je dio ugovora o osiguranju i to za ugovoreno trajanje do 15 godina ako je od početka osiguranja proteklo najmanje dvije godine osiguranja i ako su za to razdoblje uplaćene premije te za ugovoreno trajanje 16 godina i dulje ako je od početka trajanja osiguranja proteklo najmanje 3 godine osiguranja i ako su za to razdoblje plaćene premije.