Onlineplaćanje_uvjeti

Uvjeti korištenja online plaćanja

Načini plaćanja u Merkuru

Merkur osiguranje d.d., OIB: 08937835435, Zagreb, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31, (u nastavku „Merkur“) omogućava svojim klijentima različite načine plaćanja premije sukladno načinu koji odabere klijent prilikom sklapanja ugovora o osiguranju (uplatnica, SEPA izravno terećenje, kreditna kartica itd.).

Ovim Uvjetima opisuju se uvjeti online plaćanja karticama, koje je klijentima omogućeno za sve vrste osiguranja. Online plaćanje obavlja se putem sigurnog sustava za online autorizaciju kreditnih kartica korištenjem HT Pay Way usluge, čime se štedi Vaše vrijeme i omogućuje plaćanje bez obzira gdje se nalazili.

U svakom trenutku možete nam se obratiti za pomoć na info@merkur.hr ili na besplatni telefonski broj Sektora  podrške kupcima  – 0800 360 360

Pri korištenju ove usluge primjenjuju se i Uvjeti korištenja Merkurove web stranice.

Ugovor o osiguranju

Vaša prava i obaveze iz zaključenog ugovora o osiguranju u korist kojeg se izvršava uplata određena su ponudom/policom te Uvjetima osiguranja/klauzulama koje su navedene na ponudi/polici i čine njihov sastavni dio.

Sukladno našim Informacija o pritužbama i prigovorima dostupnim na web stranici Merkura www.merkur.hr u vezi postupanja Merkura imate pravo podnijeti pritužbu, iz razloga koji su navedeni u Informacijama.

Izjava o konverziji

Online naplata uvijek se obavlja u kunama. Uvjeti konverzije, ukoliko je uplata karticom banke izdavatelja iz inozemstva, obavljaju se prema uvjetima vaše banke odnosno izdavatelja kartice.

Zaštita podataka

Detaljne informacije o zaštiti podataka nalaze se na www.merkur.hr pod rubrikom Zaštita podataka.

Vaše podatke unesene u svrhu online plaćanja Merkur koristi u svrhu povezivanja uplata s podacima o dugu u evidenciji Društva.

Izjava o sigurnosti

HT Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla).