Povijest_wichtige

Merkur osiguranje u Hrvatskoj

Rast i povijest

 

2022. godine nastavljamo digitalizirati naše poslovanje te smo lansirali webshop za dopunsko zdravstveno osiguranje


2021. godine predstavili smo novi identitet Merkur osiguranja s čovjekom u središtu našeg djelovanja


2020. godine prateći kretanja na tržištu kreirali smo Merkur Zelenu budućnost, životno osiguranje povezano s ulagačkim fondovima


2019. godine lansirali smo Merkur Business Box, jedinstven paket zaštite imovine i poslovanja za male i srednje poduzetnike


2018. godine predstavljen je proizvod health4me Premium koji je poboljšan i utemeljen na iskustvu, predstavljajući tako jednu od najboljih ponuda zdravstvenih programa na tržištu.


2016. godine proveli smo rebranding u skladu s inovativnim i novim zahtjevima tržišta, te u sklopu daljnjeg rasta i razvoja cijele grupacije. 


2012. godine Merkur osiguranje preuzima vlastite poslovne prostore u Ulici kneza Ljudevita Posavskog 31, Zagreb te tako čini važan korak za još kvalitetniji razvoj.


2008. godine bilježimo 210 godina postojanja našeg vlasnika Merkur Versicherung AG iz Graza. Kupili smo poslovnu zgradu u Zagrebu, budući poslovni centar.


2000. godine uvodimo "životno osiguranje novih dimenzija" Deset plus te u skladu s tradicijom prvog europskog zdravstvenog osiguratelja najavljujemo svoje sudjelovanje u zdravstvenoj reformi. Iste godine predstavljene su i obnovljene web stranice na adresi www.merkur.hr te osvojile brojne nagrade i priznanja.


1996. godine Merkur osiguranje d.d. je utemeljeno u Zagrebu kao prvo osigurateljno društvo u RH osnovano 100% stranim kapitalom. Zamisao pružanja potpune skrbi pojedincu i obitelji ostvarila se prenošenjem iz Austrije najboljih programa osiguranja ali i osmišljavanjem vlastitih, imajući u vidu specifične potrebe naših ljudi, zakonodavstvo i dobrobit zajednice.