Merkur osiguranje finaliziralo akviziciju Wüstenrot životnog osiguranja

Merkur osiguranje finaliziralo akviziciju Wüstenrot životnog osiguranja

 

Nakon dobivanja odobrenja regulatornog tijela, dana 30.11.2022. godine potpisan je ugovor o prijenosu 100%-otnog vlasništva dionica Wüstenrot životnog osiguranja d.d. na Merkur osiguranje d.d.. Uprave Merkur osiguranja i Wüstenrot  životnog osiguranja danas su svečano obilježile potpisivanje navedenog ugovora. Promjena vlasništva nema učinka na dosadašnja prava i obveze klijenata, koja ostaju na snazi u neizmijenjenom obliku i sadržaju.


Svečanom obilježavanju prisustvovali su sa strane Merkur osiguranja predsjednik Uprave Robert Vrca i članovi Uprave Marko Klemenčič i Krešimir Limpić  te  sa strane Wüstenrot životnog osiguranja predsjednik Uprave Igor Đurić i članica Uprave Martina Martinović.


„Ovom kupovinom možemo reći kako Merkur osiguranje jača svoj položaj na hrvatskom tržištu osiguranja, u smjeru životnog osiguranja, ali i svog cjelokupnog portfelja s ciljem pružanja kvalitetne usluge klijentima i partnerima. Ukazano povjerenje naših klijenata, suradnika i zaposlenika smatramo svojom najvećom odgovornosti koju iskazujemo konstantnim unaprjeđivanjem naših usluga i djelatnosti“, izjavio je Robert Vrca, predsjednik Uprave Merkur osiguranja.


Wüstenrot životno osiguranje posluje na hrvatskom osiguravateljnom tržištu od 2012. godine. Društvo je specijalizirano u području životnih osiguravateljnih proizvoda na hrvatskom tržištu.


Merkur osiguranje d.d. na hrvatskom tržištu posluje od 1996. godine. Društvo je osnovao Merkur Versicherung AG iz Graza najstariji austrijski zdravstveni osiguravatelj, utemeljen davne 1798. godine. Misija Merkur osiguranja je pružiti klijentima cjelovitu sigurnost u svim fazama života putem inovativnih osiguranja i najboljeg savjetovanja na području brige o zdravlju, osiguranja života i zaštite osobne imovine.


Preuzmite priopćenje za medije

Fotografija
 


Kontakt za medije:
Ivana Maksimov Ivanković
Stručnjak za odnose s javnošću
T: +385 1 6308-320
M: +385 91 444 5269
ivana.maksimovivankovic@merkur.hr