MerkurApp_izjava

Izjava o zaštiti osobnih podataka Merkur App

Opće napomene o korištenju osobnih podataka u Merkur App-u

Sudjelovanje u bonus programu moguće je nakon instaliranja predmetne mobilne aplikacije „Merkur App“. Pri tome se radi o aplikaciji kojom društvo Merkur osiguranje d.d., Zagreb, Ulica kneza Ljudevita Posavskoga 31, OIB: 08937835435 (dalje u tekstu: Merkur) kao voditelj obrade u skladu s EU uredbom o zaštiti podataka te uz podršku pružatelja usluga i izvršitelja obrade (u dijelu koji se odnosi na bonus program) - društva Merkur Lifestyle d.o.o., Zagreb, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31, OIB: 30084696469, upravlja kako bi klijente Merkura informirao o svim akcijama i pogodnostima koje nude Merkurovi partneri te kako bi ih klijenti mogli koristiti. Osim toga, ova aplikacija omogućava i pristup podacima o ugovorima o osiguranju, kontaktiranje Merkura,  predaju računa za korištene zdravstvene usluge temeljem ugovora o zdravstvenom osiguranju sklopljenih s Merkurom, te mogućnost pregledavanja obavijesti o novostima u ponudi i drugim informacijama te događajima povezanim s poslovanjem Merkura (marketinške obavijesti).

 

Kako bi mogli koristiti Merkurovu aplikaciju, klijenti će se registrirati upisom sljedećih podataka: OIB, broj ugovora o osiguranju, e-mail adresa, lozinka. Na navedenu e-mail adresu Merkur će poslati obavijest koja će sadržavati aktivacijski PIN s vremenskim ograničenjem od 24 sata pomoću kojeg ćete dovršiti postupak registracije.

Odmah nakon instalacije Merkur aplikacije klijenti Merkura dobivaju uvid u postojeće akcije i pogodnosti. Pri tome prikupljeni podaci bit će korišteni u svrhu upravljanja bonus programom.

Kako bismo Vam omogućili korištenje  Merkur App-a, prikupit ćemo i koristiti Vaše podatke koji su potrebni radi registracije na Merkur app, a u to se ubrajaju Vaši osobni podaci koje ste unijeli prilikom izrade profila u aplikaciji: OIB, broj ugovora o osiguranju, e-mail adresa, lozinka, identifikacijski broj krajnjeg uređaja koji koristite.

Navedene osobne podatke Merkur obrađuje u svrhu omogućavanja pristupa do aplikacije te djelovanja svih funkcionalnosti.

Podatke iz Vašeg/ih ugovora o osiguranju, koji su dostupni u aplikaciji, obrađujemo temeljem našeg ugovornog odnosa.

Kod predaje računa za korištene zdravstvene usluge podaci će radi postupanja po štetnom slučaju biti pohranjeni i obrađeni.

Ukoliko će radi ispunjenja ugovora ili zakonskih odredbi biti potrebno, određene podatke ćemo u pojedinačnim slučajevima proslijediti dotičnom primatelju kao što su ugovorni partneri koji pružaju zdravstvene usluge (popis ugovornih partnera dostupan je na www.merkur.hr) i partnerima bonus programa (popis partnera dostupan je na https://www.merkur.hr/merkur-app).

 

Na temelju posebnih situacija za obradu u skladu s EU Uredbom o zaštiti podataka, podaci se prvenstveno obrađuju u svrhu ispunjenja ugovora o osiguranju, ostvarivanja naših legitimnih interesa, te u svrhu ispunjenja zakonskih i ugovornih obveza.

 

Dodatne informacije o obradi podataka možete pronaći u Informacijama o obradi  podataka Merkur osiguranja d.d. na www.merkur.hr pod rubrikom Zaštita podataka.