Izjava o zaštiti osobnih podataka Merkur App

Opće napomene o korištenju osobnih podataka u Merkur App-u

Sudjelovanje u bonus programu moguće je nakon instaliranja predmetne mobilne aplikacije „Merkur App“. Pri tome se radi o aplikaciji kojom društvo Merkur osiguranje d.d., Zagreb, Ulica kneza Ljudevita Posavskoga 31, OIB: 08937835435 (dalje u tekstu: Merkur) kao voditelj obrade u skladu s EU uredbom o zaštiti podataka te uz podršku pružatelja usluga i izvršitelja obrade (u dijelu koji se odnosi na bonus program) - društva Merkur Lifestyle d.o.o., Zagreb, Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31, OIB: 30084696469, upravlja kako bi klijente Merkura informirao o svim akcijama i pogodnostima koje nude Merkurovi partneri te kako bi ih klijenti mogli koristiti. Osim toga, ova aplikacija omogućava i predaju računa za korištene zdravstvene usluge temeljem ugovora o zdravstvenom osiguranju sklopljenih s Merkurom.

Kako bi mogli koristiti Merkurovu aplikaciju, klijenti će dobiti osobni aplikacijski kod uz pomoć kojeg će izvršiti registraciju i koji će se povezati s brojem njihove police osiguranja. Na temelju tog aplikacijskog koda izvršit će se provjera postojanja valjanog ugovornog odnosa. Osobni aplikacijski kod klijent će dobiti putem pošte na svoju adresu.

Odmah nakon instalacije Merkur aplikacije klijenti Merkura dobivaju uvid u postojeće akcije i pogodnosti. Pri tome prikupljeni podaci bit će korišteni u svrhu upravljanja bonus programom.

Kako bismo Vam omogućili korištenje  Merkur App-a, prikupit ćemo i koristiti Vaše podatke koji su potrebni radi registracije na Merkur app, a u to se ubrajaju Vaši osobni podaci koje ste unijeli prilikom izrade profila u aplikaciji (ime i prezime, e-mail adresa, identifikacijski broj krajnjeg uređaja koji koristite i drugi potrebni podaci).

Kod predaje računa za korištene zdravstvene usluge podaci će radi postupanja po štetnom slučaju biti pohranjeni i obrađeni.

Ukoliko će radi ispunjenja ugovora ili zakonskih odredbi biti potrebno, određene podatke ćemo u pojedinačnim slučajevima proslijediti dotičnom primatelju kao što su ugovorni partneri koji pružaju zdravstvene usluge (popis ugovornih partnera dostupan je na www.merkur.hr) i partnerima bonus programa (popis partnera dostupan je na https://www.merkur.hr/merkur-app.

Na temelju posebnih situacija za obradu u skladu s EU Uredbom o zaštiti podataka, podaci se prvenstveno obrađuju u svrhu ispunjenja ugovora o osiguranju, ostvarivanja naših legitimnih interesa, te u svrhu ispunjenja zakonskih i ugovornih obveza.

Dodatne informacije o obradi podataka možete pronaći u Informacijama o obradi  podataka Merkur osiguranja d.d. na www.merkur.hr pod rubrikom Zaštita podataka.