Merkur tim Ciljajte visoko i iznenadit ćete se!

 

„Nemoj tražiti posao koji ima dobre uvjete za godišnji odmor, nego onaj zbog kojega ti godišnji odmor ni ne treba!“, citat je kojim priču o svom putu u Merkur osiguranju započinje VIP zastupnica Alda Strikić. Splitskom timu Alda se pridružila prije 9 godina, s nešto drugačijim ciljem – tada je svoje radno mjesto zamišljala u HR sektoru ili nekom sličnom uredskom poslu. Ipak, na razgovoru za posao, tadašnji (ujedno i današnji) voditelj tima, Tino Pecotić, pronašao je način kako ju uvjeriti da se pridruži Merkur osiguranju i njegovu prodajnom timu. „Prezentirao mi je Merkur kao „malu obitelj“ s knjiškim primjerom idealne firme i međuljudskih odnosa.“, prisjetila se Alda.

Svi se možemo složiti da su početci uvijek najzahtjevniji, a isto vrijedi i za Aldin put u osiguranju. „Svaki početak je težak, ali uz dobru edukaciju i mentorstvo, zadovoljstvo ovim poslom može bit pravo iznenađenje.“, zaključila je Alda.

Kroz godine, Alda je postala jedna od najuspješnijih zastupnica u Merkur osiguranju te redovito osvaja priznanja i nagrade na Merkurovim godišnjim eventima. Tako je za 2019. godinu proglašena je najboljom zastupnicom u području zdravstvenog osiguranja. Tajnu uspjeha pripisuje kvalitetnoj edukaciji, dosljednosti i dobrim međuljudskim odnosima u timu. 

Osim što je uspješna zastupnica, Alda je i ponosna majka desetogodišnje Chiare i četverogodišnjeg Davida. Svaki slobodni trenutak cijela obitelj voli provoditi zajedno, a najviše ih vesele zajednička putovanja. S privatnog aspekta, za Aldu je posao zastupnika idealan zbog fleksibilnosti u radnom vremenu, što ostavlja dovoljno prostora i za napredak u karijeri, ali i za uspješnu majčinsku ulogu.  Na kraju dana, kada od svih obaveza uspije uhvatiti trenutak za sebe, Alda se opušta prakticirajući yogu i čitajući knjige.

Za kraj i kao poruku svima koji tek o poslu zastupnika razmišljaju, Alda poručuje da budu spremni da ih posao iznenadi.

„Volim se našaliti kako sam u Merkuru odrasla i uvijek bi iznova izabrala isti put jer sam na tom putu puno naučila o sebi i ljudima i naučeno imam prilike primjenjivati svakim novim danom.“