Čovjek je društveno biće i svakog smo dana okruženi obitelji, prijateljima i radnim kolegama. Bez obzira na to koliki ekstrovert bili, ponekad je potrebno uzeti predah od svih i svega te odvojiti vrijeme samo za sebe!

„Me Time“ koncept označava izdvajanje vremena u danu koje ćemo posvetiti isključivo onome što nas zanima i još važnije, soliranje u toj aktivnosti. Za „vrijeme za sebe“ ne moramo izdvojiti cijeli dan – dovoljno je već i nekoliko minuta koje će nam pružiti odmor od obaveza, pauzu u natrpanom rasporedu i opuštanje od stresa. Ukoliko niste sigurni kako započeti i kvalitetno iskoristiti vrijeme za sebe, u nastavku donosimo nekoliko jednostavnih ideja za dobro iskorišten „me time“!

  1. Ritual tuširanja i njege tijela

Ukoliko živite s obitelji, kupaonica je mjesto koje uvijek garantira Vašu privatnost, stoga nas ne čudi da je ritual tuširanja ultimativni „me time“. Voda opušta od stresa, a vrijeme za sebe možete obogatiti pjenušavom kupkom uz omiljenu playlistu i svijeće ili aromatična ulja.

  1. Unplug

Konstantni telefonski pozivi, e-mailovi, poruke i društvene mreže jedan su od sve češćih izvora stresa. Odvojite se od svojih pametnih uređaja barem na kratko – primjerice dok ujutro pijete prvu jutarnju kavu ili dok putujete s posla/na posao, a posebno se preporuča do sat vremena prije odlaska na spavanje.

  1. Budite kreativni

Izrazite se kroz slikanje, pisanje, kuhanje ili pečenje kolača. Nije bitno kako će Vaše malo umjetničko djelo izgledati, bitno je da se izrazite na kreativan način.

  1. Power nap

Kratki popodnevni odmor od 15 do 20 minuta brzo će Vam vratiti energiju. Ukoliko niste ljubitelj popodnevnog spavanca, možete se samo udobno smjestiti, zatvoriti oči i kratko meditirati uz omiljenu playlistu za opuštanje.

Osim navedenih prijedloga, vrijeme za sebe možete ukrasti vođenjem dnevnika ili tijekom pauze u obližnjem parku. Bitno je zapamtiti da je svaki dan dovoljno dug da izdvojimo barem 5 minuta za sebe.

 

Izvori: organisinghome.com, amexessentials.com