• 15 PLUSSavršena kombinacija životnog osiguranja i osiguranja pri teškom oboljenju

  Za što manje financijskih briga u zdravlju, bolesti i zrelim godinama života.

  15 PLUSZa što manje financijskih brigau zdravlju, bolesti, zrelim godinama

  Broj osoba izloženih teškim bolestima svake godine se povećava. Potrebno liječenje je vrlo skupo, a oporavak dugotrajan s čestom potrebom za rehabilitacijom. U Merkur osiguranju smo svjesni da je život nešto najdragocjenije što čovjek posjeduje te da ga treba pravovremeno i kvalitetno zaštititi.

  Young people
 • Merkur Zelena budućnostKombinacija ulaganja u investicijske fondove i životnog osiguranja

  Jednom policom objedinite investiranje i životno osiguranje za slučaj smrti te podržite ulaganja u ekološki prihvatljivo poslovanje.

  Merkur Zelena budućnostVaša kombinacijaulaganja i životnog osiguranja

  Već od 30€ mjesečno od sada možete ulagati u investicijske fondove! Za Vas smo kreirali policu osiguranja kojom kombinirate životno osiguranje sa zajamčenom svotom u slučaju smrti i ulažete u investicijske fondove. Uz Merkur Zelenu budućnost, investiranje za Vas provode stručnjaci, a na Vama je izbor ulagačke strategije.  

  Father and son
 • Moj izborFleksibilna skrb za cijeli život

  Kreirajte rješenje prema vlastitim potrebama uz Moj izbor.

  Moj izborOsigurati postignućai potpuno sigurni još mnogo toga postići

  Stabilnost u mirovini, osobna sigurnost i zaštita obitelji... Sve to i više možete s Merkur životnim osiguranjima. Merkur životna osiguranja su kreirana prema Vašim osobnim potrebama i prate Vas kroz sve Vaše uspone i padove u životu te pružaju potrebnu zaštitu i podršku kada Vam je najpotrebnije.

  Friends
 • 7D Protektor7 dimenzija sigurnosti za Vas i Vaše dijete

  Uz dinamičan i fleksibilan pristup možete biti sigurni u svakoj životnoj situaciji.

  7D Protektor7 dimenzija sigurnostiza Vas i Vaše najmilije

  7D Protektor nudi optimalnu zaštitu u svakoj životnoj dobi i situaciji: za život, za zdravlje, za budućnost, za slučaj nezgode, za djecu te za sigurnost police.

  Mother and son
 • MERKUR RENTAU mirovini trebamo biti stabilni

  Mirovine ne moraju biti male. Osigurajte si budućnost kakvu želite!

  MERKUR RENTAMerkur rentaPovećajte svoje prihode i omogućite si bezbrižne umirovljeničke dane

  Uz Merkur rentu ostvarite sve što ste oduvijek htjeli kada dođu stariji dani. Nastavite sa svojim životnim navikama onako kako Vi želite. Merkur renta je prigodna za svakoga te se prilagođava željenom iznosu i vremenu trajanja.

  Mature gentleman
 

Česta
pitanja

Koje vrste životnih osiguranja mogu ugovoriti u Merkur osiguranju?

Merkur osiguranje nudi slijedeće vrste osiguranja: Osiguranje za slučaj doživljenja s povratom premije u slučaju smrti, Osiguranje za slučaj smrti, Osiguranje za slučaj doživljenja ili slučaj smrti, Osiguranje za slučaj smrti i/ili doživljenja s uključenim osiguranjem odricanja od premije za vrijeme potpune i trajne nesposobnosti za rad, Osiguranje za slučaj smrti ili doživljenja ili nastupa određene teške bolesti, Rentno osiguranje s određenim trajanjem, Osiguranje života za slučaj smrti i doživljenja kod kojeg ugovaratelj snosi rizik ulaganja.

Koja dopunska osiguranja se mogu ugovoriti uz osiguranje života?

Može se ugovoriti Dopunsko osiguranje za slučaj smrti, Dopunsko osiguranje za slučaj nastupa teških bolesti, Dopunsko osiguranje bolničke dnevnice, Dopunsko osiguranje za slučaj kirurških operacija, Dopunsko osiguranje kućne njege, Dopunsko osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, Dopunsko osiguranje djece od posljedica nesretnog slučaja s uključenom bolničkom dnevnicom za slučaj bolesti i nezgode, Dopunsko osiguranje plaćanja premije u slučaju privremene nesposobnosti za rad i/ili gubitka posla u prve tri godine trajanja osiguranja.

Zašto je potrebno odgovoriti na pitanja o zdravstvenom stanju prije potpisivanja ugovora?

Prije potpisivanja ugovora životnog osiguranja potrebno je odgovoriti na pitanja o zdravstvenom stanju jer se procjenjuje rizik osiguranja i odlučuje se može li se osiguranje ugovoriti.

Što u slučaju trenutnih financijskih problema?

Merkur osiguranje podupire analizu individualnih potreba i nudi fleksibilna rješenja, npr. oslobođenje od plaćanja premije (kapitalizacija), odobravanje predujma ili otkup police, a moguće je i promijeniti dinamiku plaćanja.

Tko može dobiti predujam po polici osiguranja života?

Predujam može zahtijevati ugovaratelj osiguranja koji ima ugovorenu policu osiguranja života koja uključuje osigurani slučaj doživljenja. U trenutku podnošenja zahtjeva, polica treba imati otkupnu vrijednost.

Kad imam pravo na otkup?

Kod ugovora o osiguranju života s višekratnim plaćanjem premije pravo na otkup se stječe za ugovoreno trajanje do 15 godina ako je od početka osiguranja proteklo najmanje dvije godine osiguranja i ako su za to razdoblje uplaćene premije te za ugovoreno trajanje 16 godina i dulje ako je od početka trajanja osiguranja proteklo najmanje 3 godine osiguranja i ako su za to razdoblje plaćene premije. Kod ugovora s jednokratnim plaćanjem premije pravo na otkup se stječe ako je od početka osiguranja protekla najmanje 1 godina osiguranja. Otkupna vrijednost se isplaćuje temeljem Tablice otkupnih vrijednosti koja je sastavni dio ugovora o osiguranju.

Kad imam pravo na kapitalizaciju?

Ugovaratelj osiguranja života sa štednom komponentom (doživljenje) ima pravo zahtijevati kapitalizaciju ugovora sukladno tablicama kapitaliziranih svota koja je sastavni dio ugovora o osiguranju i to za ugovoreno trajanje do 15 godina ako je od početka osiguranja proteklo najmanje dvije godine osiguranja i ako su za to razdoblje uplaćene premije te za ugovoreno trajanje 16 godina i dulje ako je od početka trajanja osiguranja proteklo najmanje 3 godine osiguranja i ako su za to razdoblje plaćene premije.