18.5. - U zdravoj školi zdravi učenici
Zdravija je i Osnovna škola Banija

Zdrave navike nastavljamo širiti i dalje, a prošlog su ih vikenda uspješno usvojili učenici Osnovne škole Banija. Mali Karlovčani vježbali su uz trenera Bojana Medakovića, a potom su zajedno s roditeljima izrađivali zdrave voćne i povrtne smoothije uz vodstvo Enzita tima. Osim djece, nova znanja dobili su i roditelji za koje je pripremljena edukacija nutricionista Branimira Dolibašića o važnost zdravog doručka. Nadamo se da će mali Banijci zdrave navike i nastaviti primjenjivati. 

Učenici OŠ Banija
Učenici OŠ Banija

11.5. - U zdravoj školi zdravi učenici
Zdrava subota u OŠ Augusta Cesarca

Na popis zdravih škola dodali smo i Osnovnu školu Augusta Cesarca iz Krapine. Protekle subote njezini su učenici na zabavan način naučili zašto je važno biti aktivan. Raznovrsne i zanimljive vježbe za mališane pripremio je Mario Valentić, dok su roditelji imali priliku naučiti više o važnost zdrave prehrane i doručka. Nakon sportsko-edukativnog dijela, za djecu i roditelje organizirana je radionica izrade zdravih smoothija. U svakom slučaju, smijeha i pozitivne energije nije nedostajalo.

U zdravoj školi zdravi učenici
U zdravoj školi zdravi učenici

17.4. - Snaga djeteta u pokretu
Rovinj u pokretu

Jedna od najvažnijih rovinjskih proljetnih manifestacija - "Snaga djeteta u pokretu" održana je od 17. do 19. travnja, a Merkur osiguranje svojim je sudjelovanjem upotpunilo prvi dan manifestacije. Tada je Rovinjane na pokret potaknuo tim Aktivne Hrvatske koji je vježbao na glavnom gradskom trgu, a na promišljanje o stvarima koje imamo u kontroli okupljene su potaknuli predavači Mentalnog treninga. Za sve njih pripremali smo zdrave i svježe smoothije te se pritom izvrsno zabavili! 

Merkur osiguranje na glavnom rovinjskom trgu
Snaga djeteta u pokretu - Rovinj

5. i 6. 4. - Festival zdravlja
Zdravi vikend u Karlovcu

Prvi travanjski vikend protekao je u znaku zdravlja i to u sklopu Festivala zdravlja Karlovačke županije. I dok je prvi dan festivala obilježila kiša, u subotu su Karlovčani, a s njima i Merkur osiguranje mogli uživati u demonstracijama fitness tehnika, različitim predavanjima na temu zdravog života te u zdravim proizvodima malih obrtnika. Kao i uvijek, Merkur osiguranje potiče zdrav život, a na našem su štandu okupljene  čekali svježe pripremljeni smoothiji powered by Enzita te mjerenje vitaminsko-mineralnog sastava tijela. 

Merkur balon
Festival zdravlja Karlovačke županije

16.3. - Više od 200 vježbača u Zaboku
Aktivna subota za aktivnije Zagorje

Postoji li bolji način za provesti vikend od provesti ga aktivno? Potvrdno bi sigurno odgovorilo 200 malih i velikih vježbača koji su svoje subotnje jutro proveli vježbajući uz kineziološki tim Aktivne Hrvatske. Vježbalo se u Sportskoj dvorani Zabok, a za sve aktivce kao okrijepu nakon treninga Merkur osiguranje pripremilo je svježe cijeđene i hranjive sokiće. Uz to, više savjeta o prehrani okupljeni su mogli dobiti od nutricionista Nenada Bratkovića. S veseljem očekujemo nove treninge!

Aktivna Hrvatska - Zabok
Aktivna Hrvatska - Zabok 16.3.

19.01. - Aktivna Nova Gradiška
Otvorili smo sedmu sezonu Aktivne Hrvatske

Nakon blagdanskog obilja, u siječnju nerijetko odlučim pokrenuti se i učiniti više za vlastito zdravlje. Svoju odluku u djelo je provelo više od stotinu Novogradiščana, koji su u subotu 19. siječnja vježbali s timom Aktivne Hrvatske. Time je otvorena nova, sedma sezona ovog projekta, a Merkur osiguranje i ove je godine podržalo napore organizatora i vježbača. Vježbamo ponovo 23. veljače u Puli. Vidimo se!

Novogradiščani vježbaju uz tim Aktivne Hrvatske (foto:Filip Popović)
Novogradiščani vježbaju uz tim Aktivne Hrvatske (foto:Filip Popović)

28.10. KHL Medveščak - HC TWK Innsbruck
Medvjedi su se vratili u Dom sportova!

Ove nedjelje 28.10. odigrana je prva utakmica sezone u Domu sportova. Medvjedi su hrabro i borbeno krenuli u utakmicu koja je bila vrlo izjednačena, međutim pobjeda je ipak otišla na stranu gostiju s rezultatom 2:3. Navijači su pripremili hokejašima Medveščaka pravu dobrodošlicu svojim navijanjem, a mi smo se pobrinuli za navijačke rekvizite! Očekuje vas još puno iznenađenja i nagrada u nadolazećim utakmicama, puno zabave i dobre atmosfere zato nam se pridružite već iduće nedjelje 4.10. opet u Domu sportova!

Medveščak
28.10. KHL Medveščak - HC TWK Innsbruck

06.10. Aktivna Hrvatska Zagreb
Jutarnji trening joge

Ove subote u Zagrebu, uz stručno vodstvo trenerice Sandre Petre Pintarić, jutro smo započeli jogom. Lijepo vrijeme, motivirani vježbači i odlična atmosfera zaslužni za odličnu provedbu ovog projekta. Kao i svaki put, Merkur osiguranje pružilo je podršku vježbačima zdravim smoothijima i raznim poklonima, a nadamo se da smo Vas potaknuli da nam se pridružite i u idućoj sezoni!

Aktivna Hrvatska plato Gradec
Aktivna Hrvatska plato Gradec

30.09. KHL Medveščak - Graz 99ers
Užarena Ledena dvorana

U nedjelju 30.09. odigrana je još jedna utakmica sezone u kojoj su ovaj put više sreće imali gosti iz Austrije. Borbeni medvjedi vođeni užarenom atmosferom sisačke dvorane dali su sve od sebe, te smo sigurni kako će im se u idućim utakmicama ta borbenost i trus koji ostavljaju na ledu isplatiti. Merkur osiguranje je kao i uvijek podijelilo darove navijačima koji su na poluvremenu pogodili gol, te osviježilo navijače Merkur smoothijima.

Juicy Truck ispred Ledene dvorane
Juicy Truck ispred Ledene dvorane

30.09. 5x5 utrka Kaptol
Završili smo i petu utrku ove sezone

Ove nedjelje okupili smo se na zagrebačkom Kaptolu gdje su se mogli naći mnogi zaljubljenici u sport i trčanje. Upravom ovom utrkom zatvoren je ovogodišnji ciklus utrka 5x5, koje kao ponosni sponzor podržavamo u poticanju aktivnog načina života. Proglašeni su sveukupni pobjednici ciklusa, a mi smo osviježili sve sudionike zdravim smoothijima i raznim poklonima!

5x5 utrka Kaptol
5x5 utrka Kaptol

22.09. KHL Medveščak - EC Dornbirn Bulldogs
Podržimo medvjede zajedno!

Hokej na ledu, odlična zabava i Merkur osiguranje kao potpora u navijanju odličan su spoj aktive i razonode. Potičemo daljnji aktivni sportski razvoj kao ponosni partner najboljeg hrvatskog hokejaškog kluba na ledu - Medveščak! Pozivamo vas da nam se pridružite u navijanju, a tko zna, možda vas očekuju i mnoge nagrade! Sezonu smo otvorili utakmicom u Sisku u kojoj su slavili gosti, međutim ne sumnjamo u daljnje pobjede medvjeda!

KHL Medveščak - EC Dornbirn Bulldogs
Medveščak - EC Dornbirn Bulldogs

12.09. Aktivna Hrvatska Split
Vježbom do zdravog lifestyle-a!

U srijedu je na splitskim Prokurativama održan trening Aktivne Hrvatske koji je pobudio zanimanje raznih prolaznika. Kao poseban gost na eventu je sudjelovala i Hrvatska vojska koja vježbačima prikazala svoj svakodnevni trening. Kao i svaki put, event je podržan od strane mnogih poznatih osoba koje su i same sudjelovale u vježbanju. Merkur osiguranje je omogućilo sudionicima razne poklone, mjerenje sastava tijela te ih je nakon vježbanja osviježilo voćnim smoothijima. Nadamo se još puno ovakvih projekata!

Aktivna Hrvatska Split
Aktivna Hrvatska Split