U sve užurbanijem načinu života ne preostaje nam puno vremena za brigu o zdravlju i opuštanju. U suradnji s Merkur Lifestyle Hrvatska (članicom Merkur grupe), pripremili smo seriju kratkih videa kroz koje na jednostavan način možete saznati kako pravilno disati, riješiti se glavobolje ili boli u donjem dijelu leđa te kako koristiti akupresuru za poboljšanje cirkulacije i zdravlja.

Jer sve što učinite danas, vraća Vam se sutra.

Abdominalno disanje
i akupresurne točke za bolji imunitet

Različite tretmane opuštanja i odlaske u wellness centre nismo si uvijek u mogućnosti priuštiti. Zato je korisno i jednostavno svladati tehnike poput akupresure, a vjerovali ili ne, pritiskom određenih točaka na tijelu moguće je poboljšati imunitet. Više o akupresuri i važnosti disanja pogledajte u kratkom videu na Youtube kanalu Merkur osiguranja!

Abdominal breathing
Do zdravlja u nekoliko koraka - akupresura i abdominalno disanje

Vježbe za razgibavanje
vratne kralježnice

 

Simptomi poput trnaca u rukama, vrtoglavice, glavobolje ili šuma u ušima mogu ukazivati na probleme u vratnom dijelu kralježnice. Koje nam vježbe mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije vratne kralježnice, kao i pritiskom na koje točke na tijelu možemo umanjiti glavobolju, pogledajte u videu.

Do zdravlja u nekoliko koraka - vježbe za vratnu kralježnicu
Do zdravlja u nekoliko koraka - vježbe za vratnu kralježnicu

Fizioterapeutske
vježbe za križa

Gotovo da i nema osobe koja barem jednom nije osjetila bolove u donjem dijelu leđa. Što kada se oni pojave i kako ih ublažiti kroz masažu i vježbe donosimo u kratkom videu! Napomena: ukoliko prilikom vježbanja osjetite bol ili nelagodu, prekinite s daljnjim izvođenjem vježbi.

Fizioterapeutske vježbe
Do zdravlja u nekoliko koraka - fizioterapeutske vježbe

Fizioterapeutske
vježbe za koljena

 

Bolove u koljenima moguće je prevenirati uz vježbu mišića nogu. Jačanjem te mišićne skupine ublažavamo opterećenje na zlobu i štitimo koljeno od ozlijeda. Vježbe su jednostavne, a točan proces izvođenja pogledajte u videu na našem Yotube kanalu.

Fizioterapeutske vježbe za koljena

Asimetrija lijeve i desne strane-
skolioza

Asimetrija lijeve i desne strane tijela može ukazati na jedan od najčešćih oblika iskrivljenosti kralježnice - skoliozu. Slično kao i kod drugih bolnih stanja, skoliozu možemo prevenirati ili ublažiti fizičkom aktivnošću i medicinskim vježbama za jačanje leđnih mišića. Primjere vježbi pogledajte u videu.

skolioza
Skolioza - pojava asimetrije u lijevom i desnom dijelu leđa