Krajolici s razglednica, uz ljepote od kojih zastaje dah, skrivaju i mnoge situacije koje mogu pokvariti doživljaj nepoznatog. Prije puta, ugovorite osiguranje za siguran korak u cijelom svijetu.

Putno zdravstveno osiguranje
Polica putnog zdravstvenog osiguranja koju smo za Vas pripremili vrijedi u cijelom svijetu. U hitnim slučajevima zbog bolesti ili nezgode na raspolaganju Vam je SOS telefon.

Polica nudi pokriće za slučaj hitne medicinske pomoći koja je potrebna zbog bolesti osiguranika ili posljedica nesretnog slučaja, uključujući bolničko liječenje, prijevoz do bolnice ili u mjesto boravka...

Zbog visokih troškova liječenja i lijekova koje može prouzročiti bolest ili nezgoda u inozemstvu osobito Vam preporučamo ugovaranje ovog osiguranja, a možete ga ugovoriti u najbližem uredu Merkur osiguranja ili on-line OVDJE.

Pogodnosti
• Popust za grupno osiguranje 
• Popust za djecu koja putuju u pratnji roditelja 50% 
• Već od 0,97 EUR dnevno pružamo Vam pokriće od 7.500 € 
• Putujete li često možete sklopiti godišnju policu za 74 € s pokrićem od 38.500 €

Kratkoročno osiguranje od nezgode i gubitka prtljage
Osiguranje koje možete ugovoriti prije putovanja u inozemstvo i tuzemstvo.

• Osiguranje od nezgode nudi naknadu za slučaj trajne invalidnosti i smrti zbog nezgode za vrijeme putovanja.
• Osiguranje gubitka prtljage je osiguranje koje nudi naknadu štete zbog oštećenja ili uništenja prtljage za vrijeme putovanja.

 

Highlights
Putno zdravstveno osiguranje

  • Niska premija za solidna pokrića

  • Pokriće u cijelom svijetu

 

Česta
pitanja

Što je putno zdravstveno osiguranje?

Putno zdravstveno osiguranje obuhvaća pokriće za slučaj hitne medicinske pomoći koja je potrebna zbog bolesti osiguranika ili posljedica nesretnog slučaja za vrijeme privremenog boravka u inozemstvu i neophodni transport u Republiku Hrvatsku (tzv. repatrijacija) zbog potrebe navedenog medicinskog tretmana.

Gdje se trebam javiti ako se dogodi osigurani slučaj?

Ukoliko Vam je na putu hitno potreban liječnik, u slučaju nezgode ili iznenadne bolesti trebate nazvati APRIL CROATIA ASSISTANCE na telefonski broj +385 72 000 006. Telefonski broj naveden je na Vašoj polici osiguranja. Podaci koje će od Vas tražiti APRIL CROATIA ASSISTANCE su: ime i prezime, starosna dob, broj police osiguranja, država i grad u kojem se nalazite, broj telefona s kojeg zovete. Ukoliko je osiguranik sam podmirio nastale troškove, potrebno je da od Merkura zatraži refundaciju na način da ispuni obrazac Prijava štete putnog osiguranja te ga zajedno sa original računom za plaćene troškove liječenja i popratnom medicinskom dokumentacijom pošalje na adresu: Merkur osiguranje d.d., Ulica kneza Ljudevita Posavskog 31, 10000 Zagreb.

Koja dodatna pokrića mogu ugovoriti uz putno zdravstveno osiguranje?

Uz dnevno putno osiguranje moguće je ugovoriti kratkoročno osiguranje od nezgode i gubitka prtljage. Osiguranje od nezgode nudi naknadu za slučaj trajne invalidnosti i smrti zbog nezgode za vrijeme putovanja. Osiguranje gubitka prtljage je osiguranje koje nudi naknadu štete zbog oštećenja ili uništenja prtljage za vrijeme putovanja.

Što dobivam Merkur aplikacijom?

Za sve svoje klijente, Merkur osiguranje putem Merkur aplikacije osigurava dodatne popuste kod ugovorenih partnera. Tako je putem Merkur aplikacije moguće uštedjeti prilikom boravka u različitim hotelima, korištenja usluga u ugovorenim centrima ili kupovine u parnerskim trgovinama.

Postoji li ograničenje na broj putovanja tijekom godine?

Ne, godišnje putno zdravstveno osiguranje vrijedi za neograničen broj putovanja tijekom godine, uz uvjet da pojedino putovanje ne traje dulje od 28 dana.