2020

Novosti

 

14.9.2020.

Osnažena kapitalna pozicija Merkur osiguranja

Korona je stavila cijeli svijet, ne samo osigurateljnu branšu, pred posebne izazove. Zato je bilo u odgovornosti Merkur Versicherunga, u svrhu zaštite „čuda života“, odnosno čovjeka, promptno reagirati. Više o poziciji Merkur osiguranja pročitajte na linku.
Više informacija

 

30.4.2020.

Ponovno otvorenje svih Merkur lokacija

Od ponedjeljka 4.5.2020. svi Merkur prodajni uredi i prodajna mjesta bit će ponovno otvoreni. Slijedom posebnih uvjeta poslovanja, vodit ćemo se preporučenim epidemiološkim mjerama. Sve detaljnije informacije potražite na linku.
Više informacija

 

16.3.2020.

Preporuke za osiguranike

Sukladno trenutnoj situaciji vezanoj za širenje koronavirusa, prilagodili smo naše poslovanje i osigurali nesmetano obavljanje svih ključnih procesa. Iz odgovornosti prema našim zaposlenicima i osiguranicima, na linku pročitajte dodatne preporuke vezane za naše usluge.
Više informacija

 

3.1.2020.

Nova godina - nove porezne olakšice

S dolaskom nove godine, odnosno od 1.1.2020. na snagu je stupila porezna reforma koja ide u prilog kako poslodavcima, tako potencijalno i zaposlenicima. Naime, izmjenama Zakona o porezu na dohodak premije dopunskog i dodatnog zdravstvenog osiguranja tretiraju se kao neoporezivi dohodak. Drugim riječima, ovom je reformom poslodavcu omogućeno da godišnje po djelatniku za dopunsko zdravstveno i dodatno zdravstveno osiguranje neoporezivo može izdvojiti ukupno do 2.500 kuna, bez zasebnih podlimita u iznosu na pojedinu vrstu osiguranja. 
Više informacija