Sastojci
  • 200 g bulgura (suha mase)
  • 250ml povrtnog temeljca
  • 25g pinjola
  • 25g sjemenki bundeve
  • 1 mali luk, sitno sjeckani
  • 225g zrele mlade rajčice, narezane na kockice
  • ¼ krastavca, narezan na kockice
  • 1 šaka peršina ravnog lista, sitno sjeckani
  • 1 šaka metvice, sitno sjeckane
  • 1 šaka bosiljka
  • sok od 2 limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar

Popečci od tikvica

  • svježi bosiljak
  • 2 velike tikvice (400g)
  • 1 luk, ribani
  • 1 malo peršina i metvice sitnog nasjeckano
  • ribanu korica limuna
  • 1 srednje veliko jaje (slobodno ranjeno), izmučeno
  • 80g oštrog  brašna
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • malo maslaca za prženje
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
  1. Stavite bulgur i povrtni temeljac u posudu i kuhajte do vrenja. Smanjite vatru, pokrijte posudu  i kuhajte 5 minuta.
  2. Skinite sa ploče za kuhanje i ostavite stajati u poklopljenoj posudi još 5 minuta dok bulgur nije mekan i većina tekućine se upije.
  3. Topli bulgur stavite u veliku zdjelu s lukom, rajčicom, krastavcem, začinskim biljem, limunovim sokom i maslinovim uljem.
  4. Sve zajedno pomiješajte i začinite prema ukusu.