Od kaseta i CD-a s vježbama, preko video tutorijala na Youtube-u, upute za samostalno vježbanje nisu novost. Danas u nekoliko klikova možete pronaći kako pravilno izvesti čučanj, sklek, marince ili neke mnogo kompleksnije vježbe. Ipak, ponekad nam nedostaje motivacije za samostalno vježbanje. Nove tehnologije doskočile su tom problemu i omogućuju značajan napredak u održavanju tjelesne forme. I dok (za sada) još uvijek nije osmišljena aplikacija koja bi vježbala umjesto nas, u zadnje vrijeme sve popularnija postaje zamjena klasičnog treninga uz privatnog trenera s online treningom. Svi će se zasigurno složiti kako je za ovakav oblik vježbanja potrebno puno discipline i samokontrole, no i kako online treneri donose mnogo benefita. Za sve one koji su i dalje skeptični prema ovakvom načinu vježbanja, donosimo nekoliko razloga zašto već danas odabrati online trening i prepustiti se stručnom vodstvu online trenera. 

1. Pratite vlastiti raspored

Koliko ste se puta upisali u teretanu i željeli isprobati određeni program, no termin vam nije odgovarao? Ili ste željeli baš određenog fitness trenera, no njegova je grupa bila popunjena ili su ostali samo termini koji vam se preklapaju s drugim obavezama? Upravo zbog toga online trening je puno praktičniji, budući da možete vježbati kada god vam to odgovara . Osim toga, većina online treninga koncipirana je tako da se vježbe izvode težinom vlastitog tijela, zbog čega vam neće biti potreban poseban prostor niti oprema. Drugim riječima, možete vježbati i u udobnosti vlastita doma, bez gubljenja vremena na odlazak u teretanu. 

2. Niže cijene za jednako kvalitetnu uslugu

Ukoliko želite postići bolje rezultate, vježbati je potrebno najmanje dva do tri puta tjedno. Upravo iz tog razloga vježbanje s privatnim trenerom poskupljuje vašu želju za dolazak u formu i mnogi si takav oblik treniranja ne mogu priuštiti. Online treninzi su puno povoljnije opcije, bez obzira odabrali samo program s vježbama ili se odlučili na dostupnost privatnog online trenera. 

3. Otvorena komunikacija

Sljedeća prednost pri odabiru online privatnog trenera je veća otvorenost komunikacije, odnosno, često je moguće treneru postaviti pitanje (i dobiti odgovor) u gotovo bilo koje doba dana. Uz to, trenera uvijek možete kontaktirati i kada vam je potrebna motivacija i sigurni smo da će znati reći „pravu riječ u pravo vrijeme“. 

4. Veće mogućnosti pri izboru trenera

Zahvaljujući umreženosti, više ne morate biti ograničeni na izbor trenera dostupnih u području u kojem živite. Vaš online trener može živjeti kilometrima daleko, a opet pratiti iz dana u dan vaš rast i napredak te vam davati korisne savjete za poboljšanje forme. 

Da zaključimo, online treninzi i treneri donose pojednostavljenje procesa vježbanja, no kod ovakvog oblika ključa je discipliniranost i motivacija vježbača. Vjerujemo da će se za njih lakše odlučiti svi oni koji i inače paze na formu te su im, uz poticaj, potrebne smjernice za dostizanje vlastitog fitness cilja. 

 

Izvor: trainerize.com