Uz posao i ostale svakodnevne obaveze, nerijetko zaboravimo izdvojiti vrijeme za sebe i opuštanje.  Mindfulness tako postaje koncept o kojem smo tek čitali u kratkoj pauzi, a meditacija nedostižan san.
Srećom, zahvaljujući modernoj tehnologiji prilagođenoj užurbanom načinu života, danas postoje aplikacije baš za sve pa tako i za opuštanje. Uz nekoliko klikova Vaš pametni telefon može postati vodič za meditaciju uz glas Matthewa McConaugheya, a stres i nesanica više neće biti u Vašem svakodnevnom opisu raspoloženja.
Saznali smo koje su najpopularnije aplikacije za prakticiranje mindfulnessa i meditaciju, a u nastavku Vam donosimo top 5 za 2019. godinu.

1. Calm

Vodeća na popisu besplatnih aplikacija za brzo i jednostavno opuštanje u svakoj prilici je aplikacija „Calm“.  Uz umirujuće zvukove kiše, valove i šume pratite upute za disanje i opustite svoj um. Osim vježbi disanja, aplikacija nudi i opuštanje prije sna uz priče za spavanje kojima je glas posudio Matthew McConaughey te video lekcije s jednostavnim tehnikama istezanja.

Prije dvije godine u izboru Apple-a proglašena je aplikacijom godine. Njene osnovne značajke su besplatne za korištenje, a na Vama je da ju isprobate. 

2. Simple habit

Vrijednost ove aplikacije prepoznali su korisnici zbog čega je 2018. proglašena najboljom aplikacijom prema izboru Google Playa. Na našem se popisu našla zbog njene prilagođenosti zaposlenim ljudim - opustite se u samo 5 minuta gdje god se nalazili. Osnovne stavke i kod ove su aplikacije besplatne, a ukoliko Vam se svidi, za povoljnu cijenu možete otključati i pristup za više od 1000 vođenih meditacija.

Simple habit aplikacija
Simple habit aplikacija
www.simplehabit.com/press

3. Headspace

U Headspace-u meditaciju smatraju kombinacijom drevnih tehnika i temom moderne znanosti i glavni je fokus aplikacije na tehnikama meditacije. Ipak, kako biste koristili ovu aplikaciju ne morate imati predznanje o meditaciji, budući da Vam nudi 10 jednostavnih poglavlja s osnovnim karakteristikama ove metode opuštanja. Vježbe traju između 5 i 10 minuta i vjerujemo da dnevno toliko možete izdvojiti za svoje zdravlje. Naravno, osnovne funkcije aplikacije su besplatne.

4. The Mindfulness app

Riječ mindfulness u zadnje je vrijeme poprilično česta u medijima i s razlogom se pitamo – što je točno mindfulness? Većina se definicija slaže kako je minfulness mogućnost osobe da bude svjesno prisutna u sadašnjem trenutku, a do svjesnosti okoline i trenutka dolazi se, između ostalog, kroz meditaciju. Kako bi Vam sve to olakšali, na popis smo dodali i The Mindfulness app koji je vodič u malom i to kroz 5 dana. Odvažite se i pokušajte!

5. Buddhify

Zadnja na našoj listi je i aplikacija za čije korištenje ćete morati izdvojiti određena sredstva. Ipak, ako je suditi prema komentarima korisnika, novac utrošen na ovu aplikaciju bi mogao biti pun pogodak, posebice za one predane učenju vještina meditacije. Sesije su organizirane prema temama i mjestu izvođenja meditacije pa tako možete odabrati primjerice meditaciju na poslu, dok ste u žurbi, čak i meditaciju dok surfate po internetu. Tko kaže da meditirati ne možemo uistinu bilo gdje?

Uz spomenute aplikacije, izgovor za ne-prakticiranje meditacije i mindfulnessa više nemate. Ukoliko Vam se i ne svide ove s popisa, upisivanjem ključnih riječi u tražilice Vašeg on-line stora ponudit će Vam se mnoštvo različitih aplikacija. Uz nekoliko klikova, započnite novi dan odmorniji i spremniji za nove izazove.

 

Izvor: healthline.com//developgoodhabits.com