Aktivna Hrvatska

Projekt Aktivna Hrvatska koji već 6 godina za redom educira građane Hrvatske, potiče na aktivnost, razmjenu iskustava i podiže kvalitetu života, uspješno je pokrenuo i ove godine građane diljem Hrvatske. Merkur osiguranje je također prepoznalo važnost ovog projekta i uključilo se kao sponzor ovog hvale vrijednog projekta. Statistike pokazuju kako samo mali dio građana vodi redovitu brigu o svojem tjelesnom zdravlju. Neredovito bavljenje tjelovježbom, sjedilački život, loša prehrana uzroci su mnogih bolesti koje pogađaju sve dobne skupine društva. Projekt Aktivna Hrvatska pokrenut je kako bi se građane ne samo educiralo o važnosti aktivnijeg života, već i potaknulo da kroz vježbanje sa stručnjacima na trgovima hrvatskih gradova pokrenu svoju pozitivnu promjenu. Projekt okuplja stručnjake iz područja kineziologije, nutricionizma, psihologe i liječnike, a do sada se preko 25.000 građana prepoznalo vrijednost istog. Merkur osiguranje se priključilo ovom vrijednom projektu te smo do sada imali prilike vježbati zajedno sa stanovnicima Donje Stubice , Karlovca, Vodica, Gospića. Ljeto nastavljamo aktivno vježbanjem u Šibeniku i pilatesom s poznatom hrvatskom instruktoricom pilatesa Asjom Peteresen na splitskom Prokurativama. Završetak sezone bit će obilježen velikim eventom na zagrebačkom Gradecu gdje će se održati joga trening. Nakon svakog treninga, Merkur je za sve vrijedne i aktivne vježbače na svojem poznatom Juicy Smoothie Truck-u pripremio vitaminsku okrjepuzdrave i prirodno cijeđene sokove. Osim bočice zdravlja, Merkur je sudionicima omogućio besplatno mjerenje vitaminsko- mineralnog sastava te sastava tijelaudio mišiće, vode i masti uz savjetovanje s nutricionistom.

Aktivna Hrvatska Split

HOLI run & fest

Najšareniji festival koji promiče zdravlje, ima humanitaran karakter, a uz to sudionici se izvrsno zabavljaju bojajući sebe i druge je Holi run&fest festival koji je održan ove godine u svibnju na Jarunu u Zagrebu. Ovaj događaj okupio je trkače, rolere i bicikliste koji su se utrkivali, a naposljetku i izvrsno zabavili uz odličnu glazbu i DJ-a te pregršt boja. Festival je imao i humanitarnu dimenziju- sredstva prikupljena od kotizacija za sudjelovanje na utrkama darovana su Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara. Merkur osiguranje je uz zdravo osvježenje u bočici i svoj poznati Juicy smoothie Truck, sudionicima omogućilo zabavno mjerenje koordinacije na challenge discu, a za one najumornije tu su bili Merkur ligeštuli za odmor.

HOLI Run&Fest

Zagreb Run 5X5

Utrka 5x5 km organizira se pet puta tijekom godine i sudionici trče 5 kilometara. Unatoč visokim temperaturama i nogometnoj groznici koja je tih dana (opravdano) tresla cijelu Hrvatsku, na utrku koja se održala 1. srpnja odazvao se zavidan broj trkača. Za okrjepu je i ovog puta bio zadužen Merkurov Juicy Smoothie Truck.

5x5