Palačinke su uvijek dobra ideja kada tražimo nešto dovoljno slatko, a jednostavno za pripremu. Obzirom da je jesen, klasični recept možemo obogatiti jednom od kraljica jeseni - butternut tikvom.
Spremni za nove okus stare slastice?
Priprema palačinki s muškatnom tikvom poprilično je jednostavna. Valja naglasiti da su takve palačinke nešto deblje i manje od onih klasničnih, no okus je čak i bolji!
Sastojci
- 3 dl mlijeka
- 225 g pirea od butternut tikve
- 1 jaje
- 2 žlice ulja
- 250 g brašna
- žlica šećera
- pola vrećice praška za pecivo
- žličica cimeta
- četvrtina žličice klinčića
- žličica vanilije
- pola žličice soli
Priprema
- Izmiješajte mlijeko, pire od tikve, ulje i jaje u homogenu smjesu - najlakše je pomoći si s blenderom.
- U zdjeli pomiješajte brašno, začine, šećer i sol.
- Suhu smjesu pažljivo dodajte onu pripremljenu u prvom koraku.
- Palačinke pecite na nauljenoj tavi tako da za svaku koristite mjeru od otprilike 2-3 žlice smjese. Lopaticom raširite oko 3 žlice smjese na nauljenu tavu i kada vidite da su rubovi porumenjeli, okrenite i pecite još koju minutu na drugoj strani.
- Pripazite da svaku palačinku dobro ispečete, kako ne bi ostala sirova iznutra. I uživajte!
Izvor: punkufer.hr