Besplatni pregledi za medicinsko osoblje sisačke bolnice Pomoć u potresom pogođenom području

 

Bez obzira na izazove koje su pred njih stavili epidemija koronavirusa i razorni potres, medicinsko osoblje Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku neumorno ulaže napore da pomogne pacijentima sisačkog područja i okolice. Iz tog razloga, Merkur osiguranje odlučilo je u svojoj novootvorenoj Poliklinici Wellife osigurati besplatne preglede za medicinsko osoblje sisačke bolnice.

"Želja nam je pomoći onima koji paze na bolesne u izuzetno teškim radnim uvjetima i sigurno nemaju vremena za brigu o vlastitom zdravlju", izjavila je Uprava Merkur osiguranja.

Podsjetimo, nakon razornog potresa koji pogodio područje Petrinje, Siska i Gline, dobrota ljudi i humanitarnost  pokazali su se na djelu. Pomoć za stradale obitelji skupljala se diljem zemlje, ali i šire. Inicijativom austrijske izdavačke kuće Kurir te u suradnji s društvima Crvenog križa i Caritasa, pokrenuta je akcija prikupljanja sredstava od strane austrijskih tvrtki koje djeluju u Hrvatskoj. Osim besplatnih pregleda u Poliklinici Wellife, Merkur osiguranje, kao tvrtka kćer austrijskog osiguratelja Merkur Versicherunga, svoj je doprinos dalo kupnjom kontenjera čime je jednoj od unesrećenih obitelji osiguran smještaj. 

Akciju je podržao i Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu Advantage Austria, a osim stambenih jedinica, prikupljena su financijska sredstva za pomoć stradalima te građa potrebna za obnovu razrušenih objekata i oštećene infrastrukture.