Varivo od puretine s debrecinkama, šampinjonima i svježom kaduljom

 

Toplo low-carb varivo s mnoštvom vrijednih hranjivih tvari, vitamina i s još više okusa! Meko pureće meso, pikantne debrecinke, svježe povrće i kadulja siguran su spoj za ukusan obrok! Svježi listovi kadulje, između ostalog, čine čuda u slučaju grlobolje, a uz njih prehlada nema nikakvu šansu!

Sastojci (za dvije osobe):

  • 400 g cannellini graha
  • 160 g purećih prsa
  • 1 crveni luk
  • 250 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 120 g debrecinki
  • 400 g kockica rajčice
  • 10 g kadulje

Priprema

1. Pripremite povrće - luk i češnjak nasjeckajte, šampinjone očistite
1. Pripremite povrće - luk i češnjak nasjeckajte, šampinjone očistite

1. Priprema povrća

Crveni luk i češnjak ogulite i grubo nasjeckajte. Gljive očistite  s pomoću papirnatog ubrusa ili četkice za gljive i nasijecite ih na četvrtine. Polovicu listova kadulje počupajte sa stapke. Grah procijedite u cjedilu te ga isperite hladnom vodom.

2. Pureća prsa nasijecite na kockice srednje veličine
2. Pureća prsa nasijecite na kockice srednje veličine

2. Rezanje mesa

Pureća prsa osušite s pomoću papirnatog ubrusa te ih nasijecite na kockice veličine otprilike 2 cm.
Debrecinke nasijecite na kolute debljine otprilike 1 cm.

3. Popržite pureća prsa
3. Popržite pureća prsa

3. Pečenje purećih prsa

U velikom loncu zagrijte 2 velike žlice maslinovog ulja na srednjoj do visokoj temperaturi.
Dodajte pureća prsa te ih pržite sa svih strana otprilike 2 min.

4. U tavicu dodaje i ostale sastojke
4. U tavicu dodaje i ostale sastojke

4. Prženje ostalih sastojaka

Dodajte crveni luk, šampinjone, češnjak i debrecinke te pirjajte dodatno otprilike 2-4 min.

5. Dolijte vode i pola pileće kocke za juhu te sve prokuhajte
5. Dolijte vode i pola pileće kocke za juhu te sve prokuhajte

5. Dodavanje tekućine

Dodajte grah, pola pileće kocke za juhu, 250 ml vode, nasjeckanu rajčicu i listove kadulje (cijele).
Začinite s malo soli, papra i prstohvatom šećera. Pustite da proključa te poklopite i kuhajte na srednjoj temperaturi otprilike 5 min.
Otklopite te neka se otklopljeno polagano kuha dodatnih 10 min.
Po potrebi dolijte vode.

6. Servirajte i uživajte!