Nakon bogatog nedjeljnog ručka, tradicionalno je zasladiti se uz nedjeljni desert. I dok neki uživaju u palačinkama, za sve one koji se žele zasladiti uz što manje muke prilikom pripremanja, u nastavku donosimo zdrav recept naše food blogerice Maje Brekalowafle iz blendera. Riječ je o zdravom i proteinima bogatom desertu jednostavnom za pripremu.

Kako sama Maja na svom blogu navodi, za pripremu vam je potrebno nekoliko jednostavnih i lako dostupnih sastojaka, dobar blender i aparat za wafle.

U nastavku donosimo recept, a u jednostavnost pripreme i nezamjenjiv ukus ovih wafla uvjerite se sami već ovog vikenda.

Sastojci:

  • 3 šalice zobenog mlijeka
  • 1 šalica sjemenki heljde
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 1/2 kg bademova brašna
  • 4-5 datulja
  • 1 čajna žličica kokosova šećera
  • 1 čajna žličica chia sjemenki
  • 1 čajna žličica lanenih sjemenki
  • 1 čajna žličica psilijuma
  • malo Himalajske soli
  • prah Bourbon vanilije, cimeta, đumbira
  • 1 jabuka

Priprema

  1. Prvo u blenderu usitnite u mlijeku jabuke, sjemenke i datulja
  2. Zatim u blender dodajte heljdu, zob, začine i kokosov šećer i ponovo blendajte
  3. Zagrijte pekač wafla i pecite kao i inače
  4. Možete ih poslužiti uz domaći puding ili neko od drugih punjena za koje recepte također možete pronaći na blogu Maje Brekalo.

Uživajte!