Za 2 do 4 osobe
- 1 otkošteni i oguljeni mekani avokado
- 1 žlica narezanih chilli papričica
- 1 žlica naribanog đumbira
- ¼ češnjaka, naribanog
- 2 grančice zelenog korijandera
- 2 fileta srdela
- 4 žlice ulja avokada
- 2 limete
- 2 korabe, naribane na ploške debljine papira
- Cvijet morske soli
- 2 jaja – kuhana 7 minuta i ohlađena u ledenoj vodi
Priprema
1. U zdjeli grubo izgnječiti avokado, sok od 1 limete, chilli, đumbir, češnjak, 2 žlice ulja avokado pomoću gnječilice za krumpir.
2. U drugoj posudi pomiješati korabu, sok ½ limete, 2 žlice ulja avokada i mrvicu soli.
3. Poslužiti na tanjuru i posipati naribanom koricom limete. Začiniti s malo cvijeta soli i ukrasiti s malo ulja