Za 2 do 4 osobe

  • 1 otkošteni i oguljeni mekani avokado
  • 1 žlica narezanih chilli papričica
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • ¼ češnjaka, naribanog
  • 2 grančice zelenog korijandera
  • 2 fileta srdela
  • 4 žlice ulja avokada
  • 2 limete
  • 2 korabe, naribane na ploške debljine papira
  • Cvijet morske soli
  • 2 jaja – kuhana 7 minuta i ohlađena u ledenoj vodi

Priprema

1. U zdjeli grubo izgnječiti avokado, sok od 1 limete, chilli, đumbir, češnjak, 2 žlice ulja avokado pomoću gnječilice za krumpir.

2. U drugoj posudi pomiješati korabu, sok ½ limete, 2 žlice ulja avokada i mrvicu soli.

3. Poslužiti na tanjuru i posipati naribanom koricom limete. Začiniti s malo cvijeta soli i ukrasiti s malo ulja