Sastojci
- 200 g bulgura (suha mase)
- 250ml povrtnog temeljca
- 25g pinjola
- 25g sjemenki bundeve
- 1 mali luk, sitno sjeckani
- 225g zrele mlade rajčice, narezane na kockice
- ¼ krastavca, narezan na kockice
- 1 šaka peršina ravnog lista, sitno sjeckani
- 1 šaka metvice, sitno sjeckane
- 1 šaka bosiljka
- sok od 2 limuna
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar
Popečci od tikvica
- svježi bosiljak
- 2 velike tikvice (400g)
- 1 luk, ribani
- 1 malo peršina i metvice sitnog nasjeckano
- ribanu korica limuna
- 1 srednje veliko jaje (slobodno ranjeno), izmučeno
- 80g oštrog brašna
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- malo maslaca za prženje
- morska sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
- Stavite bulgur i povrtni temeljac u posudu i kuhajte do vrenja. Smanjite vatru, pokrijte posudu i kuhajte 5 minuta.
- Skinite sa ploče za kuhanje i ostavite stajati u poklopljenoj posudi još 5 minuta dok bulgur nije mekan i većina tekućine se upije.
- Topli bulgur stavite u veliku zdjelu s lukom, rajčicom, krastavcem, začinskim biljem, limunovim sokom i maslinovim uljem.
- Sve zajedno pomiješajte i začinite prema ukusu.