Sastojci
  • 400g tjestenine rigatoni
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 osušene chorizo kobasice, tanko narezane
  • 200 g smeđih šampinjona, narezanih
  • 3 češnja češnjaka, narezana
  • 185 ml suhog šerija
  • 1 limenka od 400 g leće, isprana i ocijeđena
  • 200 g rajčice passate
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 125g ovčjeg sira
Priprema
  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Ocijedite i držite na toplom.
  2. Zagrijte ulje u velikoj tavi na visokoj temperaturi i dodavajte  chorizo ​​kobasicu, gljive i češnjak te pržite 1-2 minute. Dodajte šeri i leću te rajčicu i pustite da kuha 2 minute.
  3. Dodajte  tjesteninu, sol, papar i kuhajte 1 minutu. U
  4. krasite s ovčjim sirom i bosiljkom te pokapajte s par kapi maslinovog ulja.