Sastojci
  • 250 g lososa (smrznuti ili svježi)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • limun
  • 50g grožđica
  • 50g pinjola
  • 2 žlice suncokretovih sjemenki
  • 450g brokule, očistite i narežite na male cvjetove
  • malo maslaca
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar

Preljev od jogurta

  • 180g grčkog jogurta
  • 1 žlica meda grčkog timijana ili javorovog sirupa
  • rikula za ukrašavanje
Priprema
  1. Zakuhajte veliki lonac vode i dodajte cvjetove brokule te kuhajte 1-2 minute dok ne postanu mekani. Odmah procijedite i isperite pod hladnom tekućom vodom. Posušite kuhinjskim ručnikom i ostavite da se ohladi.
  2. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte brokulu. Dodajte sol, zatim sjemenke suncokreta i većinu pinjola te popržite. Karamelizirajte javorovim sirupom, dodajte grožđice i malo maslaca.
  3. Uklonite s štednjaka i ostavite da se malo ohladi.
  4. Uvaljajte losos (odmrznuti ili svježi) sa stranom gdje je  koža u brašno i pržite, smanjite vatru i pecite 5-7 minuta (ovisno o željenoj točki kuhanja). Okrenite nakon otprilike pola tog vremena.
  5. U smjesu od brokule umiješajte jogurt.
  6. Pospite preostalim pinjolama i stavite u duboki tanjur, na vrh stavite odrezak lososa, ukrasite rikolom i ribanom limunovom koricom te poslužite.