Sastojci
- 12 kriški krvavice (rezane na 1 cm debljine)
- 100 ml biljnog ulja
- 1 mala šaka listova metvice
- 2 mlada luka, sitno sjeckana
- grčki jogurt
- malo sušene čili papričice, nasjeckane
- 1 kg naribanog meko kuhanog krumpira
- malo sitno nasjeckanog vlasca
- 2 jaja
- 200g brašna
- malo maslaca za prženje
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- morska sol i crni papar iz mlina
Priprema
- Za popečke, ribanom krumpiru ocijedite ostatak tekućine. Zatim stavite u veliku zdjelu i pomiješajte s polovicom mladog luka, jajima, brašnom, solju, paprom i čili pahuljicama.
- U tavi zagrijte polovicu ulja, zatim ravnomjerno rasporedite polovicu krumpirove smjese i pržite 5 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju sa svake strane. Prije kraja pečenja, dodajte malo maslaca.
- Izvadite i držite na toplom. Učinite isto s preostalim uljem i krumpirom.
- Jednu stranu narezanih kriški krvavice uvaljajte u brašno i pržite u tavi zagrijanoj s maslinovim uljem , dok ne postane hrskava Kad je donja strana pržena do hrskave, nakratko je preokrenite.
- Jogurt pomiješajte s preostalim sjeckanim mladim lukom, maslinovim uljem, pahuljicama od čilija, metvicom i vlascem te rasporedite preko popečaka.
- Na vrh stavite hrskave pržene komadiće krvavice.
Količina je dovoljna za 4 porcije.