Sastojci
  • 12 kriški krvavice (rezane na 1 cm debljine)
  • 100 ml biljnog ulja
  • 1 mala šaka listova metvice
  • 2 mlada luka, sitno sjeckana
  • grčki jogurt
  • malo sušene čili papričice, nasjeckane
  • 1 kg naribanog meko kuhanog krumpira
  • malo sitno nasjeckanog vlasca
  • 2 jaja
  • 200g brašna
  • malo maslaca za prženje
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • morska sol i crni papar iz mlina
Priprema
  1. Za popečke, ribanom krumpiru ocijedite ostatak tekućine. Zatim stavite u veliku zdjelu i pomiješajte s polovicom mladog luka, jajima, brašnom, solju, paprom i čili pahuljicama.
  2. U tavi zagrijte polovicu ulja,  zatim ravnomjerno rasporedite polovicu krumpirove smjese i pržite 5 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju sa svake strane. Prije kraja pečenja, dodajte malo maslaca.
  3. Izvadite i držite na toplom. Učinite isto s preostalim uljem i krumpirom.
  4. Jednu stranu narezanih kriški krvavice uvaljajte u brašno i pržite u tavi zagrijanoj s maslinovim uljem , dok ne postane hrskava  Kad je donja strana pržena do hrskave, nakratko je preokrenite.
  5. Jogurt pomiješajte s preostalim sjeckanim mladim lukom, maslinovim uljem, pahuljicama od čilija, metvicom i vlascem te rasporedite preko popečaka.
  6. Na vrh stavite hrskave pržene komadiće krvavice.

Količina je dovoljna za 4 porcije.