Najpopularnija tema na kraju svake godine i početku nove upravo su novogodišnje odluke, a „new year-new me“ krilatica je kojom se više-manje svi vodimo od prvog dana siječnja. I dok većina od novogodišnjih odluka odustane do kraja siječnja, nekolicina ipak uspije ostvariti zacrtano. Ukoliko ste i vi među onima koji s lakoćom odustaju, nudimo vam praktična rješenja za provođenje novogodišnjih odluka u stvarnost – pronašli smo nekoliko aplikacija koje će postati vaš najbolji saveznik za učenje novih jezika, putovanja, bolje upravljanje vremenom, vježbanje ili pak oslobađanje od stresa.  Krenimo redom! 

Nakon svih blaganskih delicija i, usudimo se reći, blagdanskog prejedanja, odlazak u teretanu ili upisivanje fitness programa najčešće su novogodišnje odluke. Isto tako, nakon početnih uspjeha u vježbanju, životni ritam nam često ne osigura dovoljno vremena za bavljenje sportom. Ukoliko ipak želite ove godine stati u one odlične nove traperice koje čekaju na dnu ormara, preporučamo vam da isprobate Nike Training Club uz My Fitness Pal. Nike Training Club nudi vam različite vježbe prilagođene svim skupinama i kreirane od tima Nike-ovih vrhunskih trenera. S druge strane, My Fitness Pal nudi savjete za zdravu prehranu i praćenje prehrambenih navika. Aplikacija sadrži solidnu bazu hrane, a sve ono što ne možete pronaći na listi, možete upisati ručno ili unijeti skeniranjem UPC koda. Također, My Fitness Pal nudi i mogućnost integriranja s vašim fitness trackerom za još bolje rezultate. Najbolje od sve jest da su obje aplikacije besplatne! 

Ukoliko vam vježbanje i nije prioritet ove godine i odlučili ste se posvetiti „mentalnom“ napredovanju te možda naučiti novi jezik, za lako i brzo učenje tu je Duolingo. Jedina potencijalna mana te aplikacije jest nužnost engleskog jezika. Drugim riječima, koji god jezik odlučili učiti, bazni vam je engleski jer trenutno ne postoji inačica s hrvatskim jezikom kao bazom. U svakom slučaju, ukoliko engleski barem okvirno poznajete, činjenica da nema hrvatski kao bazu, može značiti ponavljanje već poznatog jezika i učenje novog što je svakako bonus!

Kao jedan od najčešćih razloga za odustajanje od novogodišnjih odluka spominje se manjak vremena. I dok na početku godine ažurno krenemo u izvršavanje zadataka, s vremenom entuzijazam splasne i lakše nam od odgoditi sve što se može. Ukoliko ste se ove godine odlučili uhvatiti u koštac s organizacijom vlastitog vremena, imamo aplikaciju koja vam i u tome može pomoći – Smart time! Aplikacija je dostupna za Android, a sličnu svrhu za iOS nudi Productive. Kroz ove aplikacije možete pratiti što ste sve u danu napravili, koliko vremena vam odlazi na pojedinu aktivnost i provjeriti kako uštediti vrijeme. Korisno, zar ne?

Za kraj priče o aplikacijama, sačuvali smo dva prijedloga uz koje ćete poboljšati svoje navike i bolje se organizirati u novoj 2020. Way of life aplikacija je osmišljena kako bi vam omogućila praćenje loših navika i poticala vas na stvaranje novih, pozitivnih promjena u životu. S druge strane, Wunderlist će vam omogućiti da zapišete i organizirate svoje ideje, misli, odluke i obaveze. Uz to, aplikacija nudi mogućnost dijeljenja sadržaja s drugima, dodavanja različitih attachmenta i dostupna je na nekoliko različitih uređaja u isto vrijeme. 

Prijedloga je mnogo, a na vama je da odaberete one koji vam najviše odgovaraju. I naravno, sretno s novogodišnjim odlukama!

 

Izvor: pcmag.com, mobileappdaily.com