Palačinke su uvijek dobra ideja kada tražimo nešto dovoljno slatko, a jednostavno za pripremu. Obzirom da je jesen, klasični recept možemo obogatiti jednom od kraljica jeseni - butternut tikvom. 

Spremni za nove okus stare slastice? 

Priprema palačinki s muškatnom tikvom poprilično je jednostavna. Valja naglasiti da su takve palačinke nešto deblje i manje od onih klasničnih, no okus je čak i bolji! 

Sastojci

  • 3 dl mlijeka
  • 225 g pirea od butternut tikve 
  • 1 jaje
  • 2 žlice ulja
  • 250 g brašna
  • žlica šećera
  • pola vrećice praška za pecivo
  • žličica cimeta
  • četvrtina žličice klinčića
  • žličica vanilije
  • pola žličice soli

 

Priprema

  1. Izmiješajte mlijeko, pire od tikve, ulje i jaje u homogenu smjesu - najlakše je pomoći si s blenderom. 
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, začine, šećer i sol.
  3. Suhu smjesu pažljivo dodajte onu pripremljenu u prvom koraku.
  4. Palačinke pecite na nauljenoj tavi tako da za svaku koristite mjeru od otprilike 2-3 žlice smjese. Lopaticom raširite oko 3 žlice smjese na nauljenu tavu i kada vidite da su rubovi porumenjeli, okrenite i pecite još koju minutu na drugoj strani. 
  5. Pripazite da svaku palačinku dobro ispečete, kako ne bi ostala sirova iznutra. I uživajte!

 

Izvor: punkufer.hr