Šarenilo lišća, ugodne temperature i zadnje zrake sunca opis su jeseni koji bismo objeručke prihvatili. Ipak, realnost nam često ponudi nešto drugačiju sliku. Kako sve češće kiše, sve kraći dani i sve manje sunca, posebice nakon ljetne sezone, ne bi negativno djelovali na vaše raspoloženje i razinu energije, donosimo vam nekoliko savjeta kako uspješno i bez muke opskrbiti energijom!


Krenite u dan zdravo

Stara poslovica kaže kako se po jutru dan poznajte. Ako je zaista tako, onda će dan biti najbolje započeti hranjivim doručkom bogatim vlaknima. Osim što je dobro za probavu, prema nekim istraživanjima, doručkovanjem podižemo spremnost i fokusiranost! Ukoliko u doručak upakirate i mnoštvo hranjivih tvari, stvorili ste jedinstveni vitaminsko-mineralni „booster“ raspoloženja!
Uz kvalitetan doručak, razinu energije možete podići i hladnim tušem. Izmijenite malo svoju jutarnju rutinu i mlaz tople vode na 30 sekundi zamijenite hladnom. Naizmjeničnim promjenama hladnog i toplog mlaza vode pokrenut ćete cirkulaciju te se samim time i razbuditi.

Young woman singing

Glazba je ključ

Ukoliko ni dobar doručak niti hladni tuš ne pomognu, glazba bi mogla biti energetski boost koji priželjkujete. Što god radili, pustite svoju omiljenu playlistu u pozadini i prepustite glazbi da vas inspirira. Dobro raspoloženi i s omiljenim pjesmama u pozadini lakše ćete svladavati radne zadatke.
Za kraj, na našoj listi tzv. „energy boostera“ našli su se i tamna čokolada te eterična ulja. Već kockica čokolade pobrinut će se za Vašu novu dozu šećera i energije, a eterična ulja u Vašem će uredu potaknuti kreativnu i opuštenu atmosferu. 
Također, nemojte zaboraviti i redovito protegnuti noge te istegnuti se, posebice ako većinu radnog vremena provedete sjedeći.